23.7.2020 klo 10:17
Uutinen

Teini-ikäinen Eero perusti kotieläinpihan – Jo tuhansia kävijöitä: ”Rentoa, mutta tienaa hyvin”

16-vuotiaan Eeron perustama kotieläinpiha on houkutellut parissa viikossa 2000 kävijää.

Siikajoenkylän Martikkalasta löytyvä kotieläinpiha on saanut viime aikoina julkisuutta pitkälti nuoren yrittäjänsä ansiosta. Eero Sallinen, 16. on päässyt kertomaan matkailukohteestaan muun muassa Siikajokilaakso-lehdessä ja Iltalehdessä.

Eero hakeutui mukaan 4H-toimintaan saatuaan idean kotieläinpihasta.

– Vanhemmat suhtautuivat aluksi epäilevästi, mutta nyt hekin ovat tässä täysillä mukana, Eero kertoo. Hän omistaa suurimman osan eläimistä itse.

Hän aloittaa päivittäiset työnsä aamulla yhdeksän aikaan eläinten ruokinnalla. Asiakkaat pääsevät tutustumaan eläimiin klo 12 alkaen. Kotieläinpiha on auki 24. heinäkuuta asti.

Hoidettavia eläimiä riittää, sillä niitä on yhteensä 44, jokossa vuohia, ankkoja, kissoja ja kaneja. Kahdeksanviikkoiset kissanpennut ovat olleet erityisen suosittuja asiakkaiden keskuudessa.

– Ne ovat olleet kaikkien sylissä. Omia suosikkejani ovat vuohet, koska ne ovat niin seurallisia, Sallinen kertoo.

”Yrittäjän homma tuntunut yllättävän hyvältä”

Kotieläinpihan suosio on yllättänyt koko Sallisen perheen. Paikan päällä on käynyt kahden viikon aikana yli 2000 vierasta.

– Tämä on ollut tosi iso yllätys. Ensin ajattelin, että täällä kävisi vain naapureita ja kyläläisiä, mutta heitä ei ole käynyt melkein ollenkaan, kaikki ovat tulleet kauempaa.

Kaukaisimmat vieraat ovat Tampereelta ja Turusta. Suosio on tullut ilman maksettua mainontaa. Sallinen on kertonut kotieläinpihasta Facebookin puskaradioryhmissä. WhatsAppissa kiertänyt mainoskuva on levinnyt niin ikään Facebookiin.

Tuotot Sallinen aikoo käyttää paitsi eläinten hoitoon, myös opiskeluun ja harrastuksiin. 4H-yrittäjyyttä hän on pitänyt hyvänä ratkaisuna.

– Yrittäjän homma on tuntunut yllättävän hyvältä. Rentoa, mutta kuitenkin tässä tienaa hyvin. Työ ei tunnu rankalta, kun itse tykkää siitä.

Kuva: Eero Sallisen albumi

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi