Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

14.2.2017 klo 08:40
Uutinen

Tekijä kokosi puolitoista tuhatta nuorta Goodmaniin

Työpaikkoja on, kun vain osaa etsiä. Siitä todistaa 1440 nuorta kesätyönhakuun Goodmaniin koonnut Tekijä 2017.

Tänä vuonna Tekijä 2017 -tapahtumaan osallistui ennätysmäärä nuoria työnhakijoita. Yhteensä 1440 nuorta osallistui tapahtumaan. Paikalla oli liki 50 toimijaa, jotka esittelivät toimintaansa kauppakeskushenkisesti ostoskärryillä liikkuvin ständein. Paikalla oli työelämän edustajia ennätysmäärä eli lähes puolet ständeistä. Tapahtumassa annettiin tietoa koulutukseen, työelämään ja työnhakuun.

Tapahtumassa kävi selväksi, että Hämeenlinnan seudulla on kesätyöpaikkoja ja niistä kiinnostuneita. Muun muassa Janakkalaan Lidlin varastolle palkataan yksistään 90 kesätyöntekijää. Myös Suoramarkkinointi Megalla oli tarjota useita työpaikkoja. Megaan haetaan parhaillaan viittä työntekijää vakituiseen työsuhteeseen ja 15 kesätyöntekijää.

– Ensimmäiset kesätyöntekijät aloittavat työnsä jo keväällä, jotta nähdään miten työ sopii työntekijälle. Näin pyritään välttämään sellaiset tilanteet, ettei meillä ole kesätyöntekijää eikä työntekijällä töitä. Megassa voi työskennellä esimerkiksi vain muutaman tunnin koulun jälkeen parina päivänä viikossa. Koulutamme kaikki työntekijämme itse, kertoo Megan edustaja.

Myyntityö sopii verbaalisesti lahjakkaille, mutta erityisiä vaatimuksia ei muuten ole. Megassa työskentelee 14-vuotiaasta koululaisesta eläkeikäisiin kahdessa vuorossa. Päivisin tehdään yritysmyyntiä ja iltaisin kuluttajamyyntiä.

Esa Heikkinen ja Jere Hyppönen olivat paikalla kertomassa rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio Vahasen kesätyö- ja työharjoittelumahdollisuuksista. Vahanen-yhtiöt oli ensimmäistä kertaa mukana Goodmanissa Tekijä 2017 -tapahtumassa.

– Olemme täällä hakemassa korkeakouluopiskelijoita työharjoitteluun ja opinnäytetöitä tekemään. Sen lisäksi tarjolla on myös kesätyöpaikkoja, Heikkinen kertoi.

Mukana oli myös Panssariprikaati omalla ständillään ja ammuntapisteellään, jossa oli mahdollisuus kokeilla Miro Jokisen ja Roope Vainion johdolla oli mahdollisuus laserammuntaa. Panssariprikaatin lakkautuspäätöksen saanut Panssarinyrkki oli esiintymässä tapahtumassa.

– Täällä on paljon nuoria paikalla, joilla palvelukseenastuminen on piakkoin käsillä. Olemme täällä kertomassa yleissivistävää tietoa panssariprikaatista ja varusmiespalveluksesta. Monia naisia on myös kiinnostanut se, miten pääsee asepalvelusta suorittamaan, varusmiestoimikunnan puheenjohtaja Jokinen.

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi