Kuva: Lapin materiaalipankki | Jani Ylinampa
19.9.2023 klo 07:35
Uutinen

Tekoäly ja monimuotoisuus Lapin työelämässä –teema kokoaa ennätysyleisön Lapin kunta- ja aluekehityspäiville Rovaniemellä

Perinteiset Lapin kunta- ja aluekehityspäivät järjestetään tänä vuonna Rovaniemellä, Hotel Santa Clausissa 26.–27.9.2023 teemalla “Tekoäly ja monimuotoisuus Lapin työelämässä”. Tapahtumassa kuullaan ja keskustellaan pohjoisen tulevaisuudesta kunnille ja yrityksille muun muassa osaavan työvoiman, kansainvälisten rekrytointien ja tekoälyn hyödyntämisen näkökulmista. Tarkempi ohjelma löytyy tiedotteen lopusta.

”Lappilaisten toimijoiden yhteinen haaste on osaavan työvoiman saaminen. Uskon, että Lapin kunta- ja aluekehityspäivien ohjelma antaa uusia näkökulmia aiheen parissa työskenteleville”, sanoo Lapin liiton kunta-asiantuntija Matti Pinola.

Lapin kunta- ja aluekehityspäivien ohjelmaa on rakennettu silmällä pitäen toiveita niin Lapin kunnista kuin Lapin elinkeinoelämältä. Lapin liiton ja Lapin Yrittäjien yhteistyössä järjestämät kunta- ja aluekehityspäivät kokoavat tänä vuonna ennätysyleisön, 230 innokasta Lapin kehittäjää. Suuri ilmoittautuneiden määrä osoittaa, että ohjelma on kiinnostanut.

”Suuri osallistujamäärä osoittaa, että ohjelma on suunniteltu aitoon tarpeeseen ja puhujat ovat kiinnostavia. Lappilaisten toimijoiden koolle saaminen ja virallisen ohjelman ohessa käytävät keskustelut ovat arvokkaita Lapin kehittämiseksi”, Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Ella-Noora Kauppinen pohtii.

Media on lämpimästi tervetullut Lapin kunta- ja aluekehityspäiville. Ilmoittautumiset Lapin liiton viestintään: jenni.lintula@lapinliitto.fi. Lapin liiton kautta voi myös tiedustella puhujien jututtamismahdollisuuksia.

Lapin kunta- ja aluekehityspäivien ohjelma

TIISTAI 26.9.2023

Päivän juontaa Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Ella-Noora Kauppinen.

12:00  Tilaisuuden avaus, kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio, Rovaniemen kaupunki

12:10  Leuhkat eväät 2022 ja Lapin liiton tekoälytervehdys, maakuntajohtaja Mika Riipi, Lapin liitto

12:20  Aluekehittämisen ajankohtaiset, kehittämisjohtaja Päivi Ekdahl, Lapin liitto

12:35  Key-note: Toimintaympäristön muutos ja tekoäly, europarlamentaarikko Henna Virkkunen

13:30 Key-note: Työn monimuotoisuus ja muuttuva työelämä, luova johtaja ja monimuotoisen työelämän asiantuntija Reeta Lindeman ja yhteyspäällikkö ja monimuotoisen työelämän asiantuntija Marko Jääskeläinen, CDiversity

14:15  Kahvitauko

14:45  Key-note: Talouskasvu, työllisyys ja tekoäly – ristivetoa vai yhtä köyttä? Pääekonomisti Juhana Brotherus, Suomen Yrittäjät

15:25 Paneeli: Lappilaisia onnistumisia työvoimatarpeiden ratkaisussa, paneelin vetäjä: Kirsi Pulkamo, Lapin liitto

Panelistit:

  • Henna Kymäläinen, Lapin Ely
  • Heidi Alariesto, Arctic Career
  • Jussi Raittimo, Arctic Snowhotel
  • Antti Määttä, Rovaniemen kaupunki

16:00  Siirtyminen loppuiltapäiväksi teemaluentoihin

Rinnakkaisluentojen ja -työpajojen teemat:

I. Työllisyysalueet ja asiakaslähtöiset palvelustrategiat (TE24) klo 16.15 – 18 (vetäjänä: Sanna Karhu, alustamassa Mikko Kesä)

II. Rahoitusohjelmista ratkaisuja kunnille ja yrityksille klo 16.15 – 18 (vetäjä Samu Rötkönen, alustamassa: Tiina Pelimanni – POP Ely, Anne Ristioja – Lapin Ely, Marjut Petäjäjärvi – Peräpohjolan Leader)

III. Tekoäly käytännön työn apulaisena klo 16.15 – 17 (vetäjänä: Jenni Lintula – Lapin liitto, alustamassa: Maiju Jolma-Taylor ja Sari Peltoniemi Lapin liitosta)

IV. Suurinvestoinnit ja NATO – vaikutukset osaamistarpeisiin ja asuntoihin klo 16.15 – 18 (vetäjänä: Paula Qvick, alustamassa: Mika Riipi – Lapin liitto, Heino Vasara – Lapin Ely, Hanna Baas – Lapin kauppakamari, Antti Eteläaho – Lapin kauppakamari)

20:00 – 21:30 (22:00)  Rovaniemen kaupungin vastaanotto Korundissa

KESKIVIIKKO 27.9.2023

Päivän juontaa Lapin liiton vs. yhteysjohtaja Virpi Lilja.

9:00  Tekoäly, miten se muuttaa työtä, missä se voi auttaa? Dekaani, professori Sasu Tarkoma, Helsingin yliopisto

10:00 Työn uudelleen muotoilu osana rekrytointia ja työprosessien kehittämistä, koulutuspäällikkö Keskinarkaus Pauliina, koulutuspäällikkö Kontiosalo Mirja ja suunnittelija Oinas Niina, Lapin yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelut

10:45 Osaajia uusiksi yrittäjiksi Lappiin, omistajanvaihdoskoordinaattori Seppo Selmgren, Lapin yrittäjät

11:15  Virkistysvartti

11:30  Elinvoimaa alueille, toimitusjohtaja Minna Karhunen, Kuntaliitto

12:15  Päätössanat, maakuntajohtaja Mika Riipi, Lapin liitto