16.2.2017 klo 09:04
Uutinen

Tervehdys Yrittäjät

Minut valittiin Etelä-Savon Yrittäjien hallituksen uudeksi varapuheenjohtajaksi ”vanhojen” konkareiden Sarin ja Arton arvovaltaiseen joukkoon. Näin ollen voisin muutamalla sanalla esitellä hieman itseäni. Aloitin yritystoiminnan v 2009 eli pian jo 10 vuotta sitten! Yrityksen nimi on Saimaan Hoitopalvelut ja se pitää sisällään pääasiassa kotisairaanhoitoa ja kotipalveluita. Rantasalmen Yrittäjiin liityin heti ja osallistuin vuosikokoukseen ja pääsin hallitukseen saman tien. Olin ensin hallituksen jäsen, sitten sihteeri ja nyt toista vuotta puheenjohtaja.

Puheenjohtajuuden myötä pääsin Etelä-Savon Yrittäjien hallitukseen ja nyt varapuheenjohtajaksi. Näin minut imaistiin järjestötyöhön ja tuntuu siltä, että uppoan sinne syvemmälle kokoajan. Se ei minua haittaa, sillä yrittäjäkolleegat ovat jo alkaneet tuntua melkein kuin toiselta perheeltä. Ainoa ongelma on, että joskus tuntuu, ettei aika riitä kaikkeen siihen, mitä haluaisi tehdä. Varmaankin on aika tuttu ongelma monelle yrittäjälle.

Minun vastuualueena varapuheenjohtajana ovat yksinyrittäjät. Se onkin melko iso vastuualue, koska jäsenistämme yli puolet on yksinyrittäjiä ja yksinyrittäjien määrä on kasvussa koko ajan. Etelä-Savon Yrittäjät on panostanut yksinyrittäjien tukemiseen perustamalla yksinyrittäjävaliokunnan, joka suunnittelee ja toteuttaa yksinyrittäjille suunnattua toimintaa. Yksinyrittäjille on oma Facebook-ryhmä ja uutiskirje. Tavoitteena on tuoda yhteen yksinyrittäjiä sekä somessa että livenä.

Haluamme kannustaa yksinyrittäjiä verkostoitumaan muiden yksinyrittäjien kanssa ja myös sen oman toimialan ulkopuolelle. Verkostoituminen on parasta markkinointia ja luo mahdollisuuden löytää elintärkeitä yhteistyökumppaneita. Moniin kilpailutuksiin osallistuminen vaatii kumppanin, jos ei muuten niin ainakin sairauden ja lomien varalle. Yrittäjien tapaamisissa tulee myös esille erilaisia toimintatapoja, joista voi saada ideoita omaan toimintaan. Vaikka toimimme eri aloilla, on yrittäminen kuitenkin yhteinen juttu. Ja sitten on vielä se yksi tärkeä juttu, se rentoutuminen ja hauskanpito. Mukava illanvietto samanhenkisten ihmisten seurassa piristää aina. Meillä on valiokunnassa nyt toimelias puheenjohtaja Saara Liukkonen ja hänen johdollaan kehitämme toimintaa ja tapahtumia mahdollisimman hyvin palvelemaan yksinyrittäjien tarpeita. Meille saa antaa palautetta ja kehittämisideoita mielellään runsaasti.

Tavataan tapahtumissa!


Sari Jokinen

Varapuheenjohtaja

Etelä-Savon Yrittäjät