16.3.2021 klo 14:04
Uutinen

Tiesitkö tätä maksuttomasta neuvonnasta? Korona-apu on auttanut jo 50 000 yrittäjää

Korona-apua on tarjottu yrittäjille vuoden, mutta tarve kasvaa jatkuvasti.

Yrittäjän on mahdollista saada neuvontaa muun muassa kustannustuesta ja muista ajankohtaisista korona-ajan asioista Alueesi korona-apu-verkostosta. Mukana neuvojissa on kuntien, Uusyrityskeskusten, elinkeino- ja kehitysyhtiöiden ja yrittäjäjärjestön ammattilaisia.

Korona-apua on tarjottu nyt vuoden päivät. Kuntakohtaiset yritysneuvojat löydät täältä.

Neuvonnassa yritysneuvoja auttaa yrittäjää muodostamaan kokonaiskuvan yrityksen taloustilanteesta, arvioimaan kassavirran tilanteen ja riittävyyden sekä löytämään ja hakemaan oikeat tuet. Lisäksi käydään läpi tarvittavia toimenpiteitä kuten maksuaikajärjestelyjä ja rahoitusjärjestelyjä. Neuvonta on maksutonta.

Neuvonnan tarve kasvussa

Verkostossa toimii tällä hetkellä 600 neuvojaa. Toiminta alkoi viime vuonna vauhdikkaasti, sillä jo kesäkuun loppuun mennessä verkoston kautta oli annettu yli 30 000 neuvontakertaa. Tällä hetkellä määrä on noussut 50 000:een.

– Niin hämmästyttävää kuin se onkin, vuoden jälkeen tälle verkostolle on lisääntyvää tarvetta. Meiltä odotetaan tietoja ja viestinvälitystä, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo.

Kujala kannustaa yrittäjiä hyödyntämään ammattitaitoisista yritysneuvojista koostuvaa verkostoa.

– Myös yritysneuvojat ovat arvostaneet tätä yhteistyötä. Olemme järjestäneet heille lähes kuukausittain webinaareja, joissa on koulutettu neuvojia esimerkiksi eri tukimuotojen yksityiskohdista. Suosiosta kertoo osaltaan se, että tämän viikon torstain webinaariin on ilmoittautunut yli 400 yritysneuvojaa.

– Yritysten tilanne vaikeutuu ja tukimuotojen neuvonnan tarve kasvanee. Kustannustuki kolmonen suuntautuu paremmin pienille yrityksille. Tulossa ovat myös tapahtumatakuutuki, kustannustuen neljäs kierros ja ravintolasulun takia annettava korvaus, Kujala jatkaa.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi