8.12.2017 klo 15:02
Uutinen

Tivi listasi Suomen it-vaikuttajat: Yrittäjät hyvin edustettuina

Suomen it-vaikuttajien lista julkaistaan 15. kerran. Listassa korostuu tekoälyn ja tietoturvan kasvanut merkitys.

Tivi on listannut Suomen 100 it-vaikuttajaa. Lista on nähtävissä kokonaisuudessaan täällä. Ensimmäisen kerran listaus tehtiin vuonna 2003.

Tuoreimmalla listalla neljäsosa nimistä on uusia. Nimissä näkyy tietoturvan ja tekoälyn merkityksen kasvu Suomen it-alalla.

Uusia tekoälyä edustavia vaikuttajia ovat The Curious AI:n toimitusjohtaja Harri Valpola sekä nykyisin Applella tutkijana työskentelevä Tapani Raiko.

Mukana on myös yrittäjiä, muun muassa sarjayrittäjä ja sijoittaja Timo Ahopelto. Listalta löytyy myös Sulavan perustajaosakas ja toimitusjohtaja Aki Antman.

Naisista listalla ovat muun muassa Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund. Reima on uudistanut viime aikoina lastenvaatemallistoaan ja tuonut markkinoille vaatteisiin integroidun aktiivisuussensorin.

Robotiikka-asiantuntija Cristina Andersson on Björklundin ohella yksi it-vaikuttajalistan naisista. Vaikuttajien joukosta löytyy myös Cisco Finlandin toimitusjohtaja Mervi Airaksinen.

It-vaikuttajia (koko lista löytyy Tivin verkkosivuilta):

Yksi listan uusista vaikuttajista on kotimaisen Hackrfi-palvelun perustajajäsen Lea Viljanen, jonka palvelu välittää niin sanottuja hyviä hakkereita.

Yksi Suomen tunnetuimmista tietoturva-asiantuntijoista, F-Securen Mikko Hyppönen löytyy niin ikään listalta.

Kuva: iStockPhoto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi