Toinen yrittäjä auttaa toista yrittäjää: NYT ”jollekin yrittäjälle helpotusta energiakriisiin”

Exocont Oy etsii kumppania pilotoimaan uudenlaista lämmityslaitosta apuna nouseviin energiakustannuksiin. Laitoksen kokeilu on maksutonta ja asennuksiin on mahdollista hakea tukea. Olemme oululainen yritys, joka kehittää ja kaupallistaa ilmavesilämpöpumppuja ja CHC lämpölaitoksia. Asennamme pilottilaitoksen loppuvuoden aikana valitsemaamme Oulun alueella toimivaan yrityskohteeseen.

Kuvaus lämpölaitoksesta ja ratkaisusta
Pilotoitava CHC laitos tuottaa lämpöä noin 40kW, kun ulkoilman lämpötila on 0 °C ja menoveden lämpötila on +35 °C. Laitoksen jäähdytysteho on noin 25kW. Kyse on ilmavesilämpöpumpputekniikkaan perustuvasta lämpölaitoksesta, joten se vaatii sähköliitännän ja mielellään vesikiertoisen lämmitysverkoston. Pilottilaitos on käytettävissä maksutta, mutta laitoksen vaatima alentunut sähkökustannus tulee kohteen omistajan maksaa itse. Mahdolliseen kohteeseen liittyvin asennustöihin voidaan yhdessä hakea esim. Oulun Energian Miljöö innovaatiotukea.

Uutta markkinoilla
Laitos poikkeaa markkinoilta löytyvistä ilmavesilämpöpumpuista sillä, että se on alun perin suunniteltu pohjoisen markkinoille. Laskelmiemme mukaan kyseinen laitos toimii hyvällä hyötysuhteella aina miinus 35 °C:een saakka.

Tuotantoversiossa moduulikoot ovat 60kW ja 90kW, näitä voidaan yhdistää asiakkaan tarpeen mukaan.

Mikäli olet kiinnostunut, ole yhteydessä jarmo.lehto@exocont.fi tai p. 040 833 1131.

Muita kiinnostavia aiheita