23.1.2017 klo 11:43
Uutinen

Tori.fi:stä tulossa pienyrittäjille tärkeä kauppapaikka – ahkerin ilmoittanut yli 2000 kertaa

Verkon kauppapaikka tori.fi avautui loppusyksystä myös yrittäjien käyttöön. Pienyrittäjille tarjotun Tori-kaupan on tähän mennessä avannut noin 100 yritystä. Ahkerin yritysilmoittaja rengaskirppis.fi on laittanut tori.fi:hin jo yli 2000 ilmoitusta muutamassa kuukaudessa.

– Tori.fi:n kautta tulee noin puolet asiakkaista, kertoo rengaskirppis.fi:n toiminnasta vastaavan yhtiön Teinari Oy:n toimitusjohtaja Lennart Mägi.

Teinari Oy myy uusia ja käytettyjä renkaita sekä vanteita. Torin lisäksi yritys käyttää myyntiin ja markkinointiin omia verkkosivuja, radiomainontaa sekä flyereita ja vastaavaa suoramainontaa.

Teinari Oy on yrityksenä jo yli 40 vuotta vanha, Mägin omistuksessa se on ollut noin vuoden. Yhtiön toimitilat ovat Espoossa.

Torilla yritys on ollut vasta noin neljä kuukautta. Maanantaina lounasaikaan mennessä yritykselle oli kertynyt 2073 Tori-ilmoitusta.

Pienelle yritykselle verkkokaupan perustaminen ja yleisön löytäminen voi olla haastavaa. Torissa käy päivittäin yli 750 000 suomalaista joko viettämässä aikaa, selailemassa valikoimaa tai jo valmiiksi kaupantekotunnelmissa, minkä vuoksi se on osoittautunut pienille verkkokaupoille hyväksi väyläksi myydä tuotteitaan.

Torin sisarsivustolla Ruotsin Blocketissa tällaisia pienten yritysten kauppoja on peräti jo lähes 8000.

Torin käyttäjille Tori-kauppojen ilmoitukset näkyvät hakutulosten lomassa. Kauppojen ilmoitukset kuitenkin erottuvat käyttäjien omista ilmoituksista.

Jo ennen Tori.fi:n uudistusta monet pienyritykset myivät tuotteitaan Torissa samaan tapaan kuin tavallisetkin käyttäjät. Perustamalla kaupan tori.fi:hin yritys saa käyttöönsä lisäpalveluita, joiden avulla Torin käyttö kauppa-alustana on myös yrittäjille sujuvampaa. Torissa yrittäjille kaupan perustaminen ja ylläpito onnistuvat vaikka tabletilla.

Pohjois-Karjalassa toimiva Antiikkineuvos Oy on ollut Torilla parin vuoden ajan ja ilmoituksia on kertynyt alun toistasataa.

– Parhaiten käyvät kaupaksi suuret huonekalut ja matot, kertoo yrittäjäpariskunnan Arja Parviainen. Hänen miehensä Timo Parviaisen perustama yritys on toiminut alalla 37 vuoden ajan, osan siitä ulkomailla.

Maanantaina aamupäivällä pariskunta oli pakettiautolla viemässä myytyjä tavaroita reitillä Joensuu – Savonlinna – pääkaupunkiseutu – Tampere.

Antiikkineuvoksella on liikkeet Joensuussa ja Viinijärvellä. Kauppaa käydään verkon välityksellä yhä enemmän. Tori.fi:n lisäksi yrityksellä on verkkokauppa omilla verkkosivuillaan. Lehti-ilmoituksiakin he käyttävät, mutta yhä vähemmän ja lähinnä tiettyihin tapahtumiin liittyen.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi