24.5.2022 klo 15:34
Uutinen

Toukokuun uutisia

Katse eteenpäin kaikesta huolimatta

Matkailukesä on jälleen tuloillaan. Ihana kevään vihreä valtaa maisemaa, joutsenpari uiskentelee, käki kukkuu ja maailmalla tapahtuu.
Hetken olimme jo huojentuneita, korona hellitti hiukan otettaan kahden vuoden kurituksen jälkeen ja olympialaisissakin tuli Suomileijonille kultaa. Juhlahumun pyörteissä kuului maailmalta jälleen uskomattomia uutisia…Sota alkoi helmikuussa Venäjän hyökätessä Ukrainaan ja siitä alkoi myös Suomen mietteet kohti Natoa. Pohdintojen jälkeen Natohakemus on jätetty viime viikolla Ruotsin kanssa käsikädessä ja turvatakuita kerätty tälle harmaalle ajalle.

Voisi ajatella, ettei ole mitään järkeä satsata tulevaan matkailukesään, mutta usko paremmasta huomisesta on silti kova. Tulevaisuuteen katsominen kannattaa aina, vaikka ahdistavia asioita ympärillä tapahtuukin. Koronakesinä suomalaiset liikkuivat ilahduttavan paljon omassa kotimaassa ja nyt kun rajoitukset on purettu, niin toivomme myös ulkomaisten matkailijoiden jälleen tulevan Suomeen. Venäjän naapuruus huolettaa ja osa varmasti muuttaa suuntaa, mutta turvatakuut Natokumppaneilta voivat vaikuttaa myös päinvastoin, on ihan turvallista tulla tänne Itä-Suomeen.


Saimaan rannoilla on helmiä

Saimaalla on tilaa seilata ja rauhaa ympärillä, eilen kävimme testaamassa meidän lauttahuvila Saimaan Joutsenta ja kaikki toimi talven jälkeen moitteettomasti. Sauna lämpesi ja yhdeksän asteinen vesi virkisti. Sitä mietiskeli lauteilla, että ”kun lämpiää saunan urut, niin unohtuu maailman surut”. Näin ajatellen toivotankin matkailijoita tutustumaan meidän upeaan laajaan Saimaaseen, nauttimaan sen tuomasta virkistyksestä ja se on mahdollista esimerkiksi, vuokraamalla lauttahuvila, vaikka viikoksi.

Majatalo Niemitupa – Rantakatti Apartments on valmistautunut myös kauteen, paikat on kunnossa ja majoittujat ovat tervetulleita ja niitä on jo mukavasti ollutkin, myös ulkomaalaisia.

Jälleen uutta tulossa

Viime kesän ja talven aikaan olemme kehittäneet uutta innovaatiota. Prototuotteemme on valmis, kierrätysosista valmistettu jätehuoltoon liittyvä huoltoyksikkö, ketterä kärrin päällä liikutelva. Se on saanut rekisteröidyn tavaramerkin ja mallisuojan. Saimaan Jätevex Oy:n sivut julkistetaan pian ja pääsemme esittelemään tuotetta ensikertaa myös messuille Mikkeliin, kesä-heinäkuun vaihteessa pidettäville Farmarimessuille, toivonkin, että siellä tavataan.

Osio oppia ikä kaikki ja itsensä kehittäminen

Viime keväänä aloitin Nlp Master opinnot ja valmistuin syksyllä 2021. Aihe on niin koukuttava ja halu tulevaisuudessa on auttaa ihmisiä voimaan paremmin, niin jatkoin opintoja Reetta Vanhanen Oy:n koulutuksessa ja valmistuin Nlp associate Traineriksi maaliskuussa 2022. Tähänkin on jo liiketoimintasuunnitelmaa muovailtu ja tarkoitus olisi jalostaa hyvinvointipalveluja näidenkin taitojen ympärille. Koen, että tässä ajassa näille olisi kysyntää; mielen- ja kehon yhteistoimintaa, vuorovaikutustaitojen kehittämistä, ymmärrystä ympäristöön ja siihen miten kaikki liittyy kaikkeen, omassa itsessä, perheissä, ystävyyssuhteissa ja myös yrittäjyydessä meillä ja maailmalla.

Pidetään itsestä ja toisista huolta

Yrittäjien hyvinvointiprojektiin lähdimme myös mukaan ja siellä on monia tuttuja yrittäjiä hikoilemassa salilla ja erilaisissa treeneissä. Voimaa ja vahvuutta liikunnasta hyvässä ohjauksessa yhdessä tekemällä, se antaa voimaa ja energiaa jaksaa tässä alati muuttuvassa maailmassa.

Iloa ja valoa kaikille
Rakkaudella,

Teija Stenberg-Kero
hallituksen jäsen