20.3.2020 klo 15:04
Uutinen

Tukea ja apua satakuntalaisille yrittäjille koronakriisissä

Yrittäjille on nyt tarjolla tietoa, apua, neuvoja ja vertaistukea monessa eri kanavassa.

Vahvaa vaikuttamista yrittäjien puolesta

Yrittäjäjärjestö keskittyy nyt koronakriisin aikana ensisijaisesti siihen, että yrittäjät ja yritykset selviäisivät poikkeuksellisesta tilanteesta mahdollisimman hyvin. Muutakin edunvalvontaa ja työtä luonnollisesti tehdään, mutta pääpaino on koronasta selviämisessä.

Suureen osaan yrittäjien avuntarpeesta tarvitaan poliittinen päätös. Suomen Yrittäjät on ollut jatkuvasti yhteydessä hallitukseen ja esittänyt keinoja pienten ja keskisuurten yritysten ahdingon helpottamiseksi.

Olemme esittäneet erityisesti yksinyrittäjiä varten Yrittäjäturvaa, jossa yrittäjä olisi oikeutettu työmarkkinatukeen ilman, että joutuu lopettamaan yritystoimintansa. Lisäksi olemme esittäneet hallitukselle nopeita uudistuksia yritysten rahoituksen turvaamiseksi ja työpaikkojen säilyttämiseksi. Osa esityksistä on jo saatu läpi. Seuraa Suomen Yrittäjien tiedotteita yrittajat.fi/korona-sivustolla.


Apua verkossa yrittäjille

Suomen Yrittäjät avasi yrittäjiä varten laaditun Kaikki koronasta yrittäjälle -sivuston perjantaina 13.3. Sinne on koottu ja kootaan jatkossakin kaikki olennainen tieto, jonka yrittäjä kriisistä selvitäkseen tarvitsee. Sinne nousevat myös Yrittäjät.fi:n koronauutiset ja Yrittäjien tiedotteet. Niistä yrittäjä voi seurata, missä mennään.

Siirry Kaikki koronasta yrittäjälle -sivustolle tästä >


Valtakunnallinen puhelinneuvonta keskittynyt koronaneuvontaan

Tavallisissakin oloissa erittäin käytetty Suomen Yrittäjien puhelinneuvonta auttaa jäsenyrittäjiä, jotka tarvitsevat apua. Viikon ajan puhelut ovat keskittyneet siihen, miten yrittäjän kannattaa koronakriisissä toimia. Koska puhelinneuvonta uhkaa ruuhkautua, avasimme myös mahdollisuuden jättää yhteydenottopyynnön tai kysymyksen Kaikki koronasta yrittäjälle -sivuston kautta. Sitä on käytetty ahkerasti. Olemme ohjanneet yrittäjiä soittamaan myös Talousapuun.

Myös me Satakunnan Yrittäjät autamme meille soittavia yrityksiä. Yhteystietomme löydät täältä >


Maksuttomia koulutuksia koronasta verkossa

Heti perjantaina 13.3. Yrittäjät aloitti myös maksuttomat verkkokoulutukset yrittäjille koronasta selviämiseksi. Koulutuksia on eri näkökulmista, esimerkiksi yksinyrittäjille omansa ja työnantajayrittäjille omansa. Lisäksi sosiaali- ja terveyspalvelu- ja hyvinvointialan yrittäjille on oma tietoiskunsa: heistä osa palvelee riskiryhmässä olevia asiakkaita, jotka eivät selviä ilman yrittäjän apua. Tietoa tarjotaan myös siihen tilanteeseen, jos yritystä on pakko alkaa ajamaan alas.

Tallenteita koulutuksista voi katsoa täältä >
Tuleviin koulutuksiin voi ilmoittautua täällä >


Satakunnassa yrittäjille apua ja tukea tarjolla

Satakunnan Yrittäjät tarjoaa jäsenilleen maksutonta puhelinneuvontaa mm. lakiasioissa, vero- ja tiliasioissa, työsuhdeasioissa sekä kansainvälisissä verotusasioissa – myös näin korona-aikaan. Tutustu alueelliseen jäsenneuvontaamme tästä >

Suomen Yrittäjät otti pikaisesti yhteyttä muihin yrittäjiä auttaviin ja yrityspalveluita järjestäviin tahoihin Uusyrityskeskukseen, Suomen Elinkeino- ja kehitysyhtiöihin ja Kuntaliittoon ja sopi eri puolilla maata annettavasta avusta. Konkreettisena toimena kehitysyhtiöiden ja uusyrityskeskuksien yritysneuvojat suuntavat nyt voimavarat vaikeuksissa olevien yritysten auttamiseen.

Satakunnan alueella yrittäjiä neuvoo Uusyrityskeskus Enter ja Prizztech Oy. Voit olla yhteydessä suoraan Prizztechin asiantuntijoihin, jättää yhteydenottopyynnön (lomake sivulla) tai soittaa vaihteeseen 02 620 5300 (klo 8-16), josta sinut ohjataan vapaana olevalle henkilölle.


Webinaareja yrittäjille

Business Pori järjesti koronakriisistä webinaarisarjan yrittäjille. Satakunnan Yrittäjät oli mukana järjestelyissä.

Webinaarien tallenteet katsottavissa osoitteessa businesspori.fi:


Terveystalo Porin koronainfo yrittäjille

Terveystalo Pori järjesti yhteistyössä Satakunnan Yrittäjien kanssa koronainfon yrittäjille.

Tallenne on katsottavissa täällä >


Vertaistukea ja tietoa Facebookissa

Satakunnan Yrittäjillä on oma aktiivinen Facebook-sivu. Seuraa myös Suomen Yrittäjien Facebook-sivua. Koronan takia perustettiin kuitenkin myös täysin korona-aiheeseen keskittynyt Facebook-ryhmä, Yrittäjät #ostapieneltä. Siellä on pian 10 000 jäsentä. Tarjolla on tietoa ja tukea toisilta yrittäjiltä ja Suomen Yrittäjien asiantuntijoilta.

  • Suomen Yrittäjien lakineuvoja vastaa ryhmässä kysymyksiin arkisin klo 15–20.
  • Työeläkeyhtiö Elon asiantuntija vastaa YEL- ja TyEL-kysymyksiin arkisin klo 9–15.
  • Finnveran rahoitusasiantuntija vastaa rahoitusta koskeviin kysymyksiin arkisin klo 9–12.
  • Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelu antaa ryhmässä talous- ja velkaneuvontaa.

Lisäksi ryhmässä päivystää psykoterapeutti.


Mentoripalvelu avattu kaikille yrittäjille

Yrittäjäjärjestön mentorointipalvelu Mentorisi.fi on avattu koronakriisin vuoksi kaikkien yrittäjien käyttöön. Palvelusta yrittäjän on mahdollista löytää itselleen mentori tukemaan ja sparraamaan tänä poikkeuksellisen vaikeana aikana. Apua löytyy esimerkiksi yrittäjän hyvinvointiin, liikeidean kehittämiseen ja markkinointiin.

Satakuntalaisia mentoreita palvelussa on yli 50. Jos tarvitset apua mentorin valinnassa, ole yhteydessä palveluasiantuntija Kati Mäenpäähän (puh. 050 312 9301 tai kati.maenpaa(a)yrittajat.fi).


Auta pientä -kampanja muistuttaa, että yritys säilyy vain jos sillä on asiakkaita

Yrittäjäjärjestö käynnisti kampanjan, jossa muistutetaan ihmisille, että yritys pysyy pystyssä vain, jos siellä käy asiakkaita. Eli jos haluaa, että koronakriisin jälkeenkin on kampaaja, jolla laitattaa hiuksensa tai ravintola, jossa käydä syömässä, kannattaa miettiä, miten niissä voisi asioida koronakriisin aikana.

Voi ostaa vaikka lahjakortin tulevia käyntejä varten tai maksaa auton huollon ennakolta. Moni firma on myös siirtänyt toimintaansa verkkoon: ruokaa toimitetaan kotiin ja treeniä tarjotaan verkossa. Sosiaalisessa mediassa käytettävät aihetunnisteet ovat #autapientä, #autanyt ja #ostapieneltä.

Lue lisää kampanjasivulta, josta löytyvät myös linkit materiaaleihin, joita voi jakaa.


Autamme kuntia auttamaan yrityksiä

Suomen Yrittäjät ja Kuntaliitto laativat kunnille suositukset siitä, miten ne voivat auttaa yrityksiä ja samalla asukkaitaan ja itseään selviämään vaikeasta tilanteesta.

Lue lisää tästä >


Laajasti esillä tiedotusvälineissä

Suomen Yrittäjät on tiedotteillaan saanut hyvin yrittäjien viestiä läpi tiedotusvälineissä. Niitä kannattaa seurata myös yrittäjäsilmällä!


Voimia kaikille yrittäjille tästä kriisistä selviämiseen. Pidetään toisistamme huolta! Pysykää terveinä!