18.8.2023 klo 08:34
Uutinen

Tukea omistajanvaihdoksen suunnitteluun

Pohjois-Pohjanmaalla toimii viisi Leader-ryhmää, joiden tehtävä on kehittää maaseutualueiden elinvoimaisuutta. Tässä kehittämistyössä keskeisiä välineitä ovat yrityksille myönnettävät tuet. Niiden avulla edistetään mm. uusien yritysten perustamista, toimivien yritysten kehittymistä, työpaikkojen syntymistä ja kokeiluja.  Yksi näistä tuista kohdistuu omistajanvaihdoksen ostoa suunnitteleville. Niin muualla Suomessa, myös Pohjois-Pohjanmaan alueella on paljon yrityksiä, jotka olisivat valmiit siirtymään uuden omistajan vetovastuulle. Nyt ostoa miettivää henkilöä avustetaan alkukartoituksien tekemisessä.

Omistajavaihdoksen suunnittelu 2500 / 5000 €

Tuki omistajanvaihdoksen suunnitteluun voi mahdollistaa oikotien yrittäjyyteen. Omistajanvaihdoksen suunnitteluun tarkoitettua tukea myönnetään harvaan asutulla tai ydinmaaseudulla sijaitsevan yrityksen ostamisen suunnitteluun. Tuenhakija voi olla harvaan asutun tai ydinmaaseudun ulkopuolelta ja tukea voidaan myöntää ostamista suunnittelevalle. Hakijana voi olla luonnollinen henkilö ilman Y-tunnusta tai Y-tunnuksen omaava mikroyritys. Myönnettävän tuen määrä on 2500 € tai 5000 € ja tuki maksetaan yhdessä erässä, kun tukipäätöksessä edellytetyt käynnistystoimet on toteutettu.

Tukea voidaan myöntää yrityksen omistajanvaihdokseen liittyviin asiantuntijapalveluihin. Näitä voivat olla muun muassa yrityksen hinnan määritys, yrityskauppaneuvottelut, rahoituksen suunnittelu, verotukseen liittyvät asiat tai kauppakirjojen valmistelu. Tuella ei voida tukea yrityksen hankintaa.

Yrityksen ostoa ei kannata jäädä miettimään yksin, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät tarjoavat maksutonta omistajanvaihdosneuvontaa niin sukupolvenvaihdokseen kuin yrityskauppaan. Ole yhteydessä: Paula Pihlajamaa, 050-4399808, paula.pihlajamaa@yrittajat.fi

Mikäli Leader tuki kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä oman alueen Leader-ryhmään matalalla kynnyksellä:

www.koillismaanleader.fi
www.oulunseudunleader.fi
www.nousevarannikkoseutu.fi
www.keskipisteleader.fi
www.rieskaleader.fi