15.6.2018 klo 16:12
Uutinen

Tule moikkaamaan meitä, voit voittaa veneen!

Lammin Yrittäjät on mukana Paikallinen yrittäjyys -teemaosastolla lauantaina Lammin Pellavamarkkinoilla. Osastolla kannattaa poiketa, sillä kävijöiden kesken arvotaan soutuvene.

Lammin Yrittäjät jätti tänä vuonna perinteisen Laidunkauden avauksen väliin, sillä vuoden pääpanostus liittyy tänä vuonna Lammin Pellavamarkkinoihin. Markkinoiden teemana on Paikallinen yrittäjyys ja Lammin Yrittäjät on vahvasti mukana järjestelyissä pääjärjestäjä LC Lammin kanssa. Yhteistyössä on muun muassa hankittu Lammin Yrittäjien arvonnan pääpalkinto, joka on ei enempää eikä vähempää kuin soutuvene.

”Olisi mukavaa, jos ihmiset tulisivat meitä moikkaamaan teemapuistoon. Tulkaa kertomaan ideoita tai muita ajatuksia yrittäjille”, sanoo Lammin Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kankaanmäki.

Tänä vuonna Pellavamarkkinat on myös maakunnallinen Häme-päivä, jonka pitopaikan valitsee vuosittain Hämeen liitto. Häme-päivän puheen tulee pitämään Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen.

Pääesiintymislavalla esiintyvät päivän aikana muun muassa Lammin soittokunta, Panssariprikaatin varusmiessoittokunta ja nuorallatanssija Saara Peura. Ohjelman päätteeksi kuullaan kolmen 14-vuotiaan lammilaisen nuorenmiehen orkesteria nimeltä Takatalvi.

Päivän aikana jaetaan Vuoden 2018 lammilainen palvelu -palkinto sekä LC Lammin kulttuuri- ja liikuntapalkinnot. Pellavamarkkinoilla valitaan myös Lammin sahtimestari perinteiseen tapaan.

Ohjelmassa on myös perinteinen hirrensyöksykilpailu ja taidenäyttely Hakkalan koulun yläkerran luokissa ja kirjastossa. Uutta on tänä vuonna kirpputori, joka pystytetään Lammin liikuntakeskukseen. Sen myötä koko liikuntahalli otetaan käyttöön. Lammin Sydänyhdistyksen markkinaravintola palvelee jälleen Hakkalan koululla.

Markkina-alueelle pääsee traktorin peräkärrykuljetuksella, pysäkit ovat pääportilla ja Lammin S-marketin ja K-market Mallaksen pihassa. Yleisölle on kenttäpelejä, vapaa pääsy Lammin Pellava- ja sahtimuseoon sekä tietenkin Sahtiteltta markkinakentällä. Lammin kirkko on avoinna tutustumista ja hiljentymistä varten.

Lammin Pellavamarkkinat ja Häme-päivä Hakkalan koulun alueella 16.6.2018 klo 8-16. Järjestää LC Lammi yhteistyössä mukana mm. Hämeen liitto ja Lammin Yrittäjät.

lammin@yrittajat.fi