12.11.2020 klo 14:50
Uutinen

Tulipalossa tuhoutuneen Liperin Myllyn yrittäjä uuden edessä: ”Kunnianhimoiset tavoitteet, mutta niin pitää ollakin”

Liperin Myllyn alueen rakennustyöt voisivat alkaa vuonna 2022.

Tulipalossa tuhoutuneen Liperin Myllyn alueelle suunnitellaan lähivuosina useita asuntoja ja erilaisia palveluita. Projektia vetää Liperin Myllyn yrittäjänä tunnettu Anne Vänskä. Mukaan on lähtenyt myös uusia sijoittajia. Sisäilmatalo Kärjen perustajat Jukka-Pekka ja Annamari Kärki kiinnostuivat Vänskän mukaan alueen sijainnista ja historiasta.

– Heidän mukanaan tulee euroja ja osaamista, Vänskä kiteyttää.

Kirkkolahden rannalla sijaitsevalle yli kahden hehtaarin alueelle on suunnitteille muun muassa pienkerrostaloja. Ensin on kuitenkin vietävä läpi kaavamuutosprosessi.

– Tässä on nyt kova työ saada valmiiksi kaavamuutos, joka mahdollistaa alueen kehittämisen. Yhteistyö kunnan kanssa on alkanut hyvin, Vänskä kertoo.

Hänen mukaansa alueen kehittäminen on vasta vision tasolla mutta laaja alue mahdollistaa suurenkin määrän kerrosneliöitä.

– Muutaman vuoden aikavälillä meillä on kunnianhimoisia tavoitteita mutta niin pitää ollakin. Suunnitelmissa on monimuotoista asumista ja palveluita alueen perinteitä ja historiaa kunnioittaen.

Meijeriin suunnitteilla ravintola

Myllyn vanhoista rakennuksista säilyy ainakin meijerirakennus, joka on suojeltu. Muiden rakennusten osalta tulevaisuus on vielä avoin.

Meijeriin on suunniteltu ravintolapalveluita ja muun muassa saunatilat sekä erilaisia kulttuuri- ja artesaanitiloja. Vänskän mukaan joitakin yhteydenottoja yrityksiltä on jo tullut.

– Ideaalitilanteessa vuonna 2022 pääsemme rakentamaan uutta.

Vänskän mukaan kuntalaisille on ollut kova pala, ettei Liperin Myllyn toiminta jatku.

– Etenkin, kun Liperi on hyvin maatalousvaltainen pitäjä. Alueen maanviljelijöille toiminnan lopettaminen oli kova isku. Kun murheen alhosta päästään ylös, tulevaisuuteen suhtaudutaan positiivisesti. Näin uskon.

Kuvat: Tuomo Turunen, Mikko Makkonen

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi