22.11.2018 klo 06:20
Uutinen

Tunnetko palkitsemisen arvoisen nuoren yrittäjän paikkakunnaltasi? Ilmianna hänet mukaan Vuoden nuori yrittäjä 2019 -kilpailuun!

Etsimme jälleen uutta Vuoden nuorta yrittäjää. Vuoden nuori yrittäjä on valtakunnan arvostetuin kilpailu nuorille yrittäjille. Kilpailun järjestää Suomen Yrittäjät.

– Haemme kilpailuun yrittäjiä, jotka nuoresta iästään huolimatta ovat olleet menestyneitä ja innovatiivisia omalla toimialallaan sekä osoittaneet poikkeuksellisen yrittäjämäistä asennetta, verkostopäällikkö Aicha Manai kertoo kilpailun luonteesta.

Ilmiannot ehdokkaista kilpailuun ovat käytössä nyt kolmatta vuotta. Viime vuonna ilmiantoja tuli 261 eri puolilta Suomea.

Kuka tahansa voi tehdä ilmiannon Vuoden nuori yrittäjä 2019 -kilpailuun. Ne välitetään ehdokkaan oman alueen yrittäjäyhdistykselle, joka ottaa sen huomioon virallisessa ehdokasasettelussa.

Kilpailu ratkeaa toukokuussa

Kilpailuun ehdotettavan nuorten yrittäjien on oltava korkeintaan 35-vuotiaita (täyttää 2019). Yrityksen on pitänyt toimia vähintään kolme vuotta. Yrittäjä voi olla myös yrityksen jatkaja.


Loppukilpailun finalisteiksi valitaan viisi parasta ehdokasta. Valtakunnan Vuoden nuori yrittäjä paljastetaan Nuorten Yrittäjien Get Together – tapahtumassa PowerParkissa 25.5.2019.

Mikäli yrityksessä on useampi osakas, tulee vähintään 50 prosenttia osakkeista olla alle 35-vuotiaan omistuksessa. Yrityksellä on oltava jatkuvan menestymisen edellytykset ja talous kunnossa.

Kilpailu jakautuu alueellisiin alkukilpailuihin, joissa ratkaistaan Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen Vuoden nuoret yrittäjät, sekä valtakunnalliseen loppukilpailuun.

FAKTA
 • Yrittäjä on täyttänyt kilpailuvuonna (2019) enintään 35 vuotta.
 • Yrittäjän perustama yritys on toiminut vähintään 3 vuotta kilpailuvuoteen (2019) mennessä.
 • Yrittäjä voi olla myös yrityksen nuori jatkaja, joka on omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen jälkeen johtanut yritystään menestyksellisesti vähintään 3 vuotta kilpailuvuoteen (2019) mennessä.
 • Mikäli yrityksessä on useampi osakas, tulee vähintään 50 % osakkeista olla alle 35-vuotiaan/-vuotiaiden omistuksessa.
 • Yksityisyrittäjäin Säätiö tukee valtakunnan finaalin kolmen parhaan palkitsemista seuraavilla summilla:
  1. sija 20 000 euroa
  2. sija 7 000 euroa
  3. sija 3 000 euroa
 • Ilmiantajien kesken arvotaan sadan euron elämyslahjakortti
 • Ilmiannot on jätettävä 7.1.2019 mennessä