8.11.2017 klo 13:56
Uutinen

Tunnustus koko alalle

Lammin Yrittäjien yrittäjäjuhlaa vietettiin Ravintola Hovissa pyhäinpäivän aattona. Juhlassa palkittiin Lammin vuoden yrittäjä 2017.

Lammin Vuoden Yrittäjäksi on valittu perheyritys, joka on yli 30 vuoden ajan palvellut lammilaisia ja lähialueen asukkaita huonekalu- ja sisustustavarakauppana. Nykyiset yrittäjät, Onni ja Tuija Peltoniemi aloittivat yrittäjinä 1987. Sisuste-Peltoniemen tarina alkaa Lammilla kuitenkin jo aiemmin, kun kiertävä huonekalukauppias, Paappa Peltoniemi pysähtyi usein huonekalukaupoille kuntaan.

Peltoniemet ovat tunnettuja hyvästä palvelustaan. TAK-palvelumittauksissa Peltoniemet ovat aina saaneet lammilaisilta huippupisteet. He eivät myy asiakkailleen palapelejä, vaan huonekalut tuodaan kotiin koottuina ja käyttövalmiina. Aikana, jolloin moni alan yritys on lopettanut toimintansa, Peltoniemet ovat lisänneet palveluvalikoimaansa.

Tuija Peltoniemi valmistui vuosi sitten sisustussuunnittelijaksi, ja myymälään remontoitiin oma tila sisustustekstiileille. Perheyrityksessä viitisen vuotta jo työskennellyt Juhana Peltoniemi on kehittänyt alan toimijoiden avuksi Tasokas-nettipalvelun, joka on tuote- ja tilaushallintajärjestelmä. Se tuo yhteen valmistajat, jälleenmyyjät, asiakkaat ja logistiikan.

Onni Peltoniemi totesi, etteivät oman voimavarat olisi riittäneet ilman uskollista asiakaskuntaa ja heidän haluaan käyttää juuri heidän liikkeensä palveluja. Huonekalualalla monet tehtaat rimpuilevat lyhennetyllä työviikolla, työtä saattaa olla vain pariksi päiväksi viikossa. Isoja toimijoita on joutunut jättämään leikin kesken.

– Eteenpäin on kuitenkin mentävä, ja yrittää uskoa positiivista tulevaisuudesta, Onni Peltoniemi totesi.

Juhana Peltoniemi kuvaili kivijalkayrittäjän arkea, että se on kuin pitäisi pikkulintua kädessään. Jos puristat liikaa, lintu kuolee, jos pidät liian löyhästi, lintu lentää pois. Jos osaat pidellä sitä oikein, ennen pitkää lintu syö kädestäsi. Hän totesi kiitospuheessaan, että palkinto on samalla suuri tunnustus koko alalle.

– Palkinnolla on suuri merkitys meille, mutta se on samalla myös tunnustus koko alalle. Tämän alan yrityksiä ei näinä aikoina juurikaan enää nähdä hakemassa näitä palkintoja.

Sisuste-Peltoniemi valittiin aiemmin syksyllä Suomen Vuoden huonekalukaupaksi. Tunnustuksen myöntää Sisusta kotia ry.

Katso lisää kuvia juhlasta Lammin Yrittäjien Facebook-sivulta >>

susanna.mattila@lammille.fi