6.12.2020 klo 13:23
Uutinen

Tunnustus luovan alan tähdelle – Waltteri Torikka on Vuoden 2020 helsinkiläinen yksinyrittäjä

Koko kansan tuntema oopperalaulaja ja luovan alan yksinyrittäjä Waltteri Torikka on Vuoden 2020 helsinkiläinen yksinyrittäjä. Palkinto jaettiin Helsingin Yrittäjien virtuaalisessa itsenäisyysjuhlatapahtumassa 6.12.2020.

Luovan alan yksinyrittäjä Waltteri Torikka on tehnyt monipuolisen uran klassisen laulun ja oopperalaulun parissa Suomessa ja myös ulkomailla. Vuonna 2015 siirtyminen palkansaajasta yksinyrittäjäksi sujui luontevasti, kun samana vuonna Torikka voitti Tähdet, Tähdet –viihdeohjelman kilpailun ja sai samalla levytyssopimuksen.

– Yrittäjyydessä vapaus on parasta ja haastavinta samaan aikaan. Se vaatii kovaa itsekuria, että osaa aikatauluttaa itselleen työt, vapaat ja lomat. Kiireiset vuodet ovat opettaneet loman pitämisen merkityksen. Tämä on myös sellainen ammatti, jossa oppii koko elämän ajan uutta, Torikka kertoo.

Torikka mainitsee uransa yhtenä tähtihetkenä rocktenori Jarkko Aholan kanssa kanssa tehdyt loppuunmyydyt yhteiskonserttitapahtumat Hartwall Arenalla. Areenakonsertit tuntuivat keväällä 2020 kaukaisilta muistoilta, kun koronakriisi tyhjensi laulajan esiintymiskalenterin ja laittoi suunnitelmat uusiksi. Syksyllä 2020 syntyi ajan hengessä Toivo-albumi, joka heijasteli Torikan ajatuksia vaikeasta ajasta ja siitä selviytymisestä.

Saamansa Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä 2020 -palkinnon hän omistaa kaikille freelance-taiteilijoille ja yrittäjille.

– Tunnustus tuntuu häkellyttävältä, varsinkin kun koronakriisi on ollut haastava ja katastrofaalinen koko luovalle alalle. Tämä lämmittää todella paljon mieltä ja otan palkinnon ilolla vastaan. Pidetään kulttuuri voimissaan jatkossakin, Torikka kannustaa.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Kuvassa: Helsingin Yrittäjät – Etelä-Helsinki ry:n puheenjohtaja Outi Haapamäki ja Vuoden 2020 helsinkiläinen yksinyrittäjä -palkinnon voittanut oopperalaulaja Waltteri Torikka.

Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä -palkinto

Vuoden helsinkiläinen yksinyrittäjä -palkinto on vähintään viisi vuotta toimineelle yrittäjälle myönnettävä tunnustus, jolla korostetaan yksinyrittäjyyden merkitystä. Palkitsemiskriteereissä kiinnitetään huomio siihen, että yrittäjän talous on kunnossa, liiketoiminnasta löytyy jotakin omaperäistä ja asiakastyytyväisyys on erinomaista.

– Koronakriisi on haastanut yrittäjiä ennennäkemättömällä tavalla ja tapahtuma- ja kulttuurialan yrittäjät ovat kärsineet poikkeuksellisesta ajasta huomattavasti. Järjestönä koimme tärkeänä, että voimme myös tämän yksinyrittäjäpalkinnon avulla nostaa esiin kulttuurialan tärkeää roolia Suomessa, kertoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

> Katso tallenne palkitsemishetkestä

Waltteri Torikka, Waudewau Oy

  • Esittäviin taiteisiin keskittynyt yritys, joka toimii kulttuuri- ja tapahtuma-alalla
  • Perustanut oopperalaulaja Waltteri Torikka vuonna 2015

Kuvat: Kalle Kirjalainen ja Jaana Tihtonen
Video: Sound Engine
Teksti: Valpuri Aalto