15.3.2021 klo 10:56
Uutinen

Tuotekehityksellä bisnes lentoon – Tampereen Yksinyrittäjäakatemia starttaa pian!

Pirkanmaan Yrittäjät, Ammattiopisto Tavastia ja Crazy Town vahvistavat yksinyrittäjien kasvua käynnistämällä jo toisen Yksinyrittäjäakatemian koulutusohjelman Pirkanmaalla. Seuraava Yksinyrittäjäakatemia käynnistyy 23. maaliskuuta. Ryhmässä on tilaa vielä muutamalle yrityksensä kehittämisestä innostuneelle yksinyrittäjälle. Koulutuksen kokonaiskesto on yhden vuoden ja lähipäiviä on kaksi päivää kuussa.

Yrittäjä verkostoituu opiskelemalla

Yksinyrittäjäakatemian tavoitteena on edistää yrittäjien verkostoitumista ja vahvistaa yrittäjien liiketoimintaosaamista edistäen näin vakautta ja kasvua niin yrityksissä kuin alueellisesti.

”Koulutuspäivät rakentuvat yrittäjien käytännön esimerkein ja tilanteiden mukaan, ja ratkaisuja luo koko yrittäjäryhmä yhdessä toisiaan sparrailen. Koulutuspäivien valmentajina toimivat alansa huippuasiantuntijat Crazy Townin verkostosta”, toteaa akatemian tuottaja, yksinyrittäjä Petra Pulkkinen.

Akatemiassa opiskelijat suorittavat tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon. Koulutussisällöt on koottu alueen yrittäjien toiveiden mukaisesti – erityisesti palvelumuotoilu on vahvasti osa ohjelmaa.

Media-alan yrittäjä Annika Kartano osallistui Tampereen ensimmäiseen Yksinyrittäjäakatemiaan ja sai ryhmästä boostia erityisesti yritystoiminnan kehittämiseen.

”Opintopäivinä kehitin yritykseni toimintaa enemmän kuin olisin koko kuukauden aikana kehittänyt. Kohtaamiset ja yhteistyöt muiden yrittäjien kanssa auttoivat selviämään myös koronakriisistä, niin taloudellisesti kuin henkisesti”, Kartano iloitsee.

Yksinyrittäjien merkitys yrityskentässä kasvaa

Pirkanmaan Yrittäjät on mukana Yksinyrittäjäakatemian kumppanina. Aluejärjestön jäsenistöstä yksinyrittäjät muodostavat merkittävän osan ja siksi myös heille suunnattujen palveluiden kehittäminen on tärkeää.

”Koko 2000-luvun ajan merkittävä osa uusista työpaikoista on syntynyt pieniin yrityksiin ja itsensä työllistävien yksinyrittäjien osuus siitä on merkittävä – meidänkin jäsenistämme yli puolet on yksinyrittäjiä. Koronakriisi on muokannut monen yrityksen toimintaympäristöä niin, että toiminnan kehittäminen on välttämätöntä. Yksinyrittäjille verkostoituminen ja sparraaminen muiden yrittäjien kanssa ovat parasta mitä oman yrityksensä menestyksen eteen voi tehdä”, järjestöpäällikkö Sari Järvelin Pirkanmaan Yrittäjistä muistuttaa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: www.crazytown.fi/yksinyrittajaakatemia tai suoraan: petra.pulkkinen(at)crazytown.fi, p. 050 535 2776.