Matias Petäistö
Matias Petäistö on vieraana Yrittäjän podcastissa. Kuva: Pauli Reinikainen
25.1.2023 klo 08:11
Uutinen

Tv:stä tuttu ex-ammattisotilas Matias Petäistö nosti Sveitsin Hiihtokeskuksen lentoon – Nyt Hyvinkäällä käy huippulaskijoita Yhdysvalloista asti

Erikoisjoukot-tv-ohjelmasta tuttu Matias Petäistö on onnistunut luomaan Sveitsin hiihtokeskuksesta kansainvälisestikin houkuttelevan kohteen. Petäistö on vieraana Yrittäjän podcastissa.

Sveitsin laskettelukeskuksen yrittäjä Matias Petäistö katselee ikkunasta vesisateista säätä. Juuri tänään laskupäivä ei ole paras mahdollinen, mutta kokonaisuutena talvi on jäänyt positiivisen puolelle.

– Alkukausi on ollut tänäkin talvena tosi hyvä. Sää on oleellinen siinä mielessä, että massat liikkuvat säiden mukaan. Jos Helsingissä ei ole lunta, moni luulee, ettei eteläisessä Suomessa ole lasketteluolosuhteita, Petäistö kertoo Yrittäjän podcastin kevätkauden avausjaksossa. Kuuntele jakso Suplasta tai Spotifysta!

Lumetuskaluston voi käynnistää heti, kun lämpötila laskee nollan alapuolelle. 

– Joka päivä tai yö ajetaan rinnekoneilla noin kahdeksan tuntia, jotta rinteet ovat hyvässä kunnossa.

Petäistöstä tuli hiihtokeskusyrittäjä vuonna 2019. Sen jälkeen Hyvinkään Sveitsissä on tapahtunut paljon.

– Olemme tehneet älyttömän määrän töitä. Meillä on ollut resursseja kehittää keskusta. Olemme tehneet kahden vuoden sisään kolme uutta rinnettä. Kävijämäärät ovat moninkertaistuneet. Tänäkin talvena meillä on käynyt maailman kärkilaskijoita. Olemme onnistuneet yli odotusten. Pari vuotta sitten tavoitteena oli maksaa jossain vaiheessa palkat työntekijöille ja itselleni.

Rahaa investointeihin on saatu asiakkailta sitä mukaa, kun kävijämäärä ja liikevaihto ovat kasvaneet. Kulurakenne on mahdollistanut keskuksen kehittämisen ”isolla kädellä”, kuten Petäistö sen ilmaisee.

– Se on ollut uskomatonta, että X Games -mitalistit ovat bonganneet meidät somessa, ovat tulleet käymään ja he ovat mainostaneet meitä maailmalla. Se on ollut erittäin hieno juttu ja osoitus siitä, että palvelumme täytyy olla huippuluokkaa, Petäistö kertoo podcastissa.

Kouluttajilla oli yksi ehto tv-sarjaan

Petäistö oli mukana Erikoisjoukot-tv-sarjassa, joka esitettiin ensimmäisen kerran Ruutu-palvelussa viime kesänä. Parhaillaan sarja pyörii Nelosella.

Petäistö valittiin kouluttajaksi sarjaan, koska hän on toiminut takavuosina Puolustusvoimien erikoisjoukoissa kriisinhallintaoperaatioissa Afganistanissa ja Irakissa.

Tv-ohjelman kuvauksiin osallistuminen epäilytti aluksi, mutta katsojien positiivinen palaute on osoittanut päätöksen oikeaksi.

– Kaikilla neljällä kouluttajalla oli yksi ehto: Se, että voimme tehdä mahdollisimman aidosti asioita. Tehtäviä ei käsikirjoitettu ja lopputulos on varsin totuudenmukainen. Monen kilpailijan kohdalla yllätyin siitä, miten pitkälle he olivat valmiita menemään, Petäistö kertoo.

Kuuntele Yrittäjän podcastista, miten sotilasura näkyy edelleen Petäistön työssä. Hän kertoo myös tulevaisuuden suunnitelmistaan ja siitä, miten sotilasura on auttanut häntä yrittäjyydessä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen