31.5.2017 klo 10:56
Uutinen

Työllistä nuori osaaja kesäksi – Kesäseteli ja Treamer yhteistyössä

Helsingin kaupungin 300 euron arvoinen Kesäseteli auttaa työllistämään yhdeksäsluokkalaisia nuoria kesätöihin. Mukana yhteistyössä on mobiilisovellus Treamer, joka tavoittaa sekä työnhakijat että työnantajat. Kesäseteli on voimassa 4.6.-14.8.2017, eli vielä ehdit palkata nuoren osaajan kesälle.

Kesäsetelin tarkoituksena on tukea nuorten kesätyöllistymistä. Kesäsetelin saavat käyttöönsä kaikki helsinkiläiset yhdeksäsluokkalaiset. Hankkeessa ovat mukana yrittäjät, nuoret, Helsingin kaupunki ja mobiilisovellus Treamer, joka helpottaa yrittäjiä ja työnhakijoita löytämään toisensa. Sovellus on ottanut vaikutteita suosituimmista some-palveluista.

Sovellus toimii siten, että työnhakija tekee Treamer-profiilin Facebook-tunnuksilla. Niille nuorille, joilla on Kesäseteli käytössään, lisätään profiiliin Kesäseteli-tunniste. Näin työnantajien on helppo löytää Kesäseteli-nuoret. Työn tarjoaja taas ilmoittaa sovellukseen työtehtävästä ja ominaisuuksista tai taidoista, joita työssä tarvitaan. Erilaisia töitä voivat olla aina tavaroiden kantamisesta avustaviin toimistotehtäviin. Työilmoitukseen voi osoittaa kiinnostusta painamalla nappia tai sen voi ohittaa. Työnantaja saa tietoonsa työstä kiinnostuneet hakijat, joista valitsee mieluisimman profiilin. Sovellus on turvallinen käyttää ja palkanmaksu hoituu Treamerin kautta työntekijälle.

>> Tutustu Treamer-sovellukseen

Mikä Kesäseteli?

  • Kesäsetelillä voi palkata yhdeksäsluokkalaisen nuoren kesäksi töihin 4.6.–14.8.2017 välisenä aikana. Yrityksen ei tarvitse sijaita Helsingissä.
  • Työpäiviä on oltava vähintään 10 ja työtunteja vähintään 50, joko yhtäjaksoisesti tehtynä tai eri jaksoihin sijoittuvana. Viikossa työtunteja on oltava vähintään 18.
  • Nuoren nettopalkka on vähintään 335 euroa 10 työpäivältä ja 50 työtunnilta. Summa pitää sisällään lomakorvauksen. Lisäksi työnantaja maksaa normaalit työnantajamaksut.
  • Työnantaja voi palkata nuoren myös pidemmäksi ajaksi. Jos töitä on tehty enemmän, tulee palkankin olla suurempi kuin 335 euroa.
  • Työnantaja tekee kesätyöntekijän kanssa työsopimuksen ja hoitaa normaalit työnantajan velvollisuudet: Työnantajan oikeudet ja velvollisuudet.
  • Kaupunki suosittaa työnantajaa käyttämään palkkauksen periaatteina alan työehtosopimusta ja edellyttää Vastuullinen Kesäduuni-kampanjan periaatteiden noudattamista.

Työnantajana voi toimia:

– yritykset (myös taloyhtiöt)
– yhdistykset
– säätiöt
– seurakunnat

Kesäseteli on voimassa 4.6.-14.8.2017 eli vielä ehdit vaikka heinäkuussa tarjota kahden viikon tai pidemmän jakson nuorelle töitä.

>> Lisätietoja Kesäsetelin kotisivuilta

Kuva: Kesäseteli / Helsingin kaupunki

Tiedot: Kesäseteli / Helsingin kaupunki