Vahvat vinkit-logo
23.11.2021 klo 15:12
Uutinen

Työnantajan muistilista rekrytointiin

Osaavan työvoiman löytäminen ei ole helppoa. Rekrytointiin kuluu paljon aikaa erityisesti työvoimapula-aloilla. Työnantajille on kuitenkin tarjolla erilaisia maksuttomia rekrytointipalveluita ja taloudellisia tukia vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien työttömien työnhakijoiden palkkaamiseen. Jos yrityksesi tarvitsee lisää työvoimaa, niin kannattaa lukea nämä Helsingin kaupungin yritysasiantuntijan vinkit rekrytointiin.

1. Etsit osaamista et ammattinimikettä

Työttömien työnhakijoiden joukko on moninainen. On korkeasti koulutettuja, laajan työkokemuksen omaavia, työelämäänsä starttaavia nuoria sekä alan vaihtoa tarvitsevia. Ole siis ennakkoluuloton, kun etsit työntekijöitä. Työhakemus ei aina kerro hakijan todellista osaamista. Osaamiset voivat tulla esiin haastattelussa tai työkokeilussa.

2. Tee työtarjouksesta houkutteleva

Työpaikan sijainti, palkkataso, työajat ja työsuhteen pituus vaikuttavat työpaikan houkuttelevuuteen. Siksi näiden kannattaa olla selvästi esillä työpaikkailmoituksessa. Älä tee työpaikkailmoituksestasi toiveiden tynnyriä. Älä luettele hakemuksessa kaikkea mitä toivoisit hakijalta. Jos rekrytointi ei etene, kannattaa miettiä toimenkuvaa ja vaatimustasoa uudelleen.

3. Muista oppisopimus

Oppisopimus voi olla toimiva keino rekrytoida uusia työntekijöitä tai kouluttaa nykyistä henkilöstöä. Älä unohda, että voit kouluttaa nykyisestä henkilöstöstä osaajia haastavampiin tehtäviin ja tarjota kenties vähemmän vaativaa tehtävää uudelle työntekijälle.

4. Taloudelliset tuet työnantajalle

Työnantajat voivat hakea työttömiä työnhakijoita työllistäessään erilaisia taloudellisia tukia. Monesti sopivan hakijan löydyttyä työt halutaan aloittaa heti, joten muista hakea palkkatuki ennen työsuhteen aloittamista. Helsingin lisäksi useat kunnat tarjoavat myös kuntalisää esimerkiksi palkkaan, perehdytykseen tai työvarusteisiin.

Vinkkien kirjoittaja Heidi Lihr on yritysasiantuntija ja Helsingin kaupungin yritysluotsi, joka työssään pyrkii edistämään yritysten elinkeinomahdollisuuksia erityisesti työllisyys- ja osaamistarpeiden palveluiden osalta.


Helsingin Yrittäjien ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama Vahva yrittäjyys -hanke tarjoaa yrittäjille työkaluja oman talousosaamisen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen. Hankkeessa kehitetään pienyrittäjien osaamista yrityksen talouden ja oman hyvinvoinnin johtamisessa ja kasvatetaan yrittäjien mahdollisuuksia kestävään yritystoimintaan, kasvuun ja parempaan työhyvinvointiin.

HY_Vahva_yrittajyys_logorimpsu-B_varillinen_vedos2 (1)