10.10.2018 klo 07:00
Uutinen

Työnantajan päiväraha-asioinnissa kelpaa vain yksi tilinumero

Kelan Työnantajan asiointipalveluun on tehty useita muutoksia ja päivityksiä, joiden tarkoituksena on sujuvoittaa tulorekisterin käyttöönottoa vuoden 2019 alusta.

Lokakuun 6. päivä tehtyjen muutosten myötä jokaisella työnantajalla saa olla asiointipalveluun ilmoitettuna vain yksi tilinumero Y-tunnusta kohti. Ilman sitä Kela ei voi maksaa päivärahoja työnantajan tilille.

Lokakuun alussa oli vielä noin 200 säännöllisesti päivärahoja hakevaa työnantajaa, joilta tilinumero puuttui. Tilinumero puuttuu myös monelta sellaiselta työnantajalta, joille ei ole yli vuoteen maksettu etuutta Kelasta. Työnantajan asiointipalvelusta voi tarkistaa, onko tilinumero kunnossa. Asiointiopas neuvoo, miten tilinumero tarkistetaan ja ilmoitetaan verkossa ja paperilomakkeella.

Kelan etuuksien käsittelyyn tulorekisteri alkaa vaikuttaa vasta myöhemmin, kun tulorekisteriin on kertynyt riittävästi tulotietoja. Työnantaja voi kuitenkin hakea etuuksia tulorekisterin kautta jo ensi vuoden alusta, heti kun palkkatietoilmoituksella on työnantajan järjestelmässä mahdollista ilmoittaa myös poissaolotiedot ja hakemuksiin tarvittavat muut vapaaehtoiset tiedot. Siihen asti työnantaja hakee Kelan etuuksia ilmoittamalla palkkatuloja entiseen tapaan, mutta palkkailmoitus pitää lisäksi tehdä tulorekisteriin.

Lisätietoja:
Työnantajan asiointioppaat: www.kela.fi/tyonantajat-oppaat

Lähde: http://uutiskirje.kela.fi/a/s/147540369-b60de709ff5854d1b1ed3d3918ceea55/2742746