26.9.2022 klo 12:39
Uutinen

Ukrainalaisille oma rekrytapahtuma – Työvoimaa etsiviä yrityksiä rohkaistaan mukaan

Espoossa järjestetään lokakuussa erityisesti ukrainalaisille suunnattu valtakunnallinen rekrytointitapahtuma.

Rekrytori Ukraine Aid Finland järjestetään Espoon Metro Areenalla tiistaina 25. lokakuuta. Kello 12–16 järjestettävä rekrytointitapahtuma on maksuton sekä kävijöille että työvoimaa etsiville yrityksille. Tarjolla on myös cv- ja kielitukea.

Metro Areenan aulassa järjestettävän tapahtuman avaa työministeri Tuula Haatainen. Tapahtuman suojelija on Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä

– Meidän on käytettävä kaikki keinot ankaran työvoimapulan helpottamiseksi, kaupunginjohtaja Mäkelä sanoo tiedotteessa.

Tapahtumaa ovat järjestämässä Espoon kaupunki, koulutuskuntayhtymä Omnia, Uudenmaan TE-toimisto, Laurea-ammattikorkeakoulu, Suomenoja Ukraine Aid -avustuskeskus ja Ukrainalaisten yhdistys Suomessa (UYS) ry. Työnhakijoiden tavoittamisessa auttavat ukrainalaisten oma valtakunnallinen yhdistys, Suomenojan avustuskeskus ja muut vapaaehtoiset ja järjestöt.

– Rohkaisemme erityisesti mukaan isoja valtakunnallisia työnantajia, joilla on maahanmuuttajille soveltuvia työtehtäviä, sanoo tapahtuman tuottaja Mikko Honkala tiedotteessa.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös paneelikeskustelu, jonka teemoina ovat muun muassa työperäinen maahanmuutto ja erityisesti ukrainalaisten pakolaisten työllistyminen.  Lisätietoa tapahtumasta löytyy osoitteesta www.rekrytori.fi

Toimitus
Toimitus