10.5.2017 klo 11:20
Uutinen

Ulvilan Autopiste on Satakunnan Vuoden nuori yrittäjä

Satakunnan Yrittäjät ry on valinnut Vuoden nuoreksi yrittäjäksi 2017 Ulvilan Autopiste Oy:n ja sen yrittäjät Olli-Pekka Itkosen ja Mikko Kuusiston. Satakunnan Vuoden nuori yrittäjä palkitaan nyt 12. kerran.

Vuoden nuoren yrittäjän palkinnon keskiviikkona 10. toukokuuta vastaanottaneet Itkonen ja Kuusisto iloitsevat tunnustuksesta.

– Asiakkailta saatava kiitos on yrittäjälle se tärkein palaute, mutta kyllähän asiantuntijoiden arvostus ja palkitseminen rohkaisee ja lämmittää mieltä. Korkeammalta taholta tuleva tunnustus vahvistaa ajatusta siitä, että olemme tehneet jotain oikein, he sanovat.

Kaksikko valittiin Ulvilan Vuoden nuoriksi yrittäjäksi kaksi vuotta sitten. Ulvilan Yrittäjät ehdotti yritystä alueelliseen kilpailuun.

Olli-Pekka Itkonen ja Mikko Kuusisto perustivat Ulvilan Autopiste Oy:n kuutisen vuotta sitten. He kertovat, että yrittäjyyteen kannustivat vankka kokemus ja alan tuntemus. Yhdessä yrittäminen rohkaisi tuoden tietynlaista turvallisuutta.

Tällä hetkellä Ulvilan Autopiste sijaitsee Peltotiellä. Ensi vuonna yritys pääsee muutamaan omiin, uusiin tiloihin Nahkatehtaan kupeeseen Friitalaan. Lisäneliöiden lisäksi muutto merkitsee henkilöstön määrän kasvua.

– Tällä hetkellä palvelemme viiden hengen voimin. Jatkossa tarvitsemme todennäköisesti vielä ainakin 1–2 alan ammattilaista. Haluamme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, he sanovat.

Yritys on monimerkkikorjaamo, joka tekee monipuolisesti korjaus- ja huoltotöitä.

Nuori yrittäjä -kilpailussa nuorena yrittäjänä pidetään palkinnon jakovuonna enintään 35 vuotta täyttänyttä yrittäjää. Hänen perustamansa yrityksen on tullut toimia vähintään kolme vuotta jakovuoteen mennessä ja sen tulee työllistää vähintään yksi henkilö omistajansa lisäksi. Yrityksellä on oltava jatkuvan menestymisen edellytykset ja talous kunnossa. Ehdokkaana voi olla myös yrityksen nuori jatkaja, joka on omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen jälkeen johtanut yritystään menestyksellisesti vähintään kolme vuotta. Kilpailun järjestävät Suomen Yrittäjät ja Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Alueellisen kilpailun voittaja, Satakunnan Vuoden nuori yrittäjä osallistuu seuraavaksi valtakunnalliseen kilpailuun.

Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen kertoo, että tänä vuonna Satakunnasta saatiin jäsenyrittäjien ja paikallisyhdistysten kautta paljon hyviä ehdotuksia Vuoden nuoreksi yrittäjäksi.

– Palkittavan valinnassa kiinnitettiin huomiota siihen, miten yritys on pärjännyt toimialallaan ja millaiset jatkokehitystavoitteet yrityksellä on tulevaisuudessa. Autojen huolto- ja korjaustoiminta on nykyään varsin kilpailtu toimiala ja myös entistä muuttuvampi, kun otetaan huomioon tekniikan raju kehittyminen. Ulvilan Autopisteessä on panostettu erikoistumiseen ja siellä valmistaudutaan jatkossa myös sähköautojen tuloon. Tarkoituksena on rakentaa uusi korjaamohalli, jossa hyödynnetään uutta tekniikkaa, Kivinen sanoo.

Valintaan vaikutti myös yrityksen jatkuvasti kasvava toiminta sekä hyvä asiakaspalvelu ja toiminnan joustavuus. Yhtenä yrityksen valttikorttina on myös hyvä henkilöstötyytyväisyys, joka takaa asiakkaalle toimivan palvelukokonaisuuden. Nuorten yrittäjien motto onkin ”me teemme niin kuin itselle tehtäisiin”.

Lisätiedot: Markku Kivinen, Satakunnan Yrittäjät, 050 377 8006

Ulvilan Autopiste Oy:n Mikko Kuusisto ja Olli-Pekka Itkonen työn parissa. Kuva: Vesa-Pekka Järvelä