7.9.2017 klo 07:17
Uutinen

Ulvilan Yrittäjien Riina Välimaa: Järjestötoiminta vie mukanaan

– Olen aina ollut hyvä ideoimaan ja innostun nopeasti milloin mistäkin asiasta. Tykkään suunnitella, tehdä ja toteuttaa. Luultavasti näidenkin syiden takia löysin itseni Ulvilan Yrittäjien hallituksesta muutama vuosi sitten. Okei, kyllähän meidän nykyinen puheenjohtaja joutui hetken minua taivuttelemaan mukaan.– Olen aina ollut hyvä ideoimaan ja innostun nopeasti milloin mistäkin asiasta. Tykkään suunnitella, tehdä ja toteuttaa. Luultavasti näidenkin syiden takia löysin itseni Ulvilan Yrittäjien hallituksesta muutama vuosi sitten. Okei, kyllähän meidän nykyinen puheenjohtaja joutui hetken minua taivuttelemaan mukaan.

Kolumni: Riina Välimaa

Meillä Ulvilassa on kauttaaltaan hyvä tekemisen meininki! Eikä ihme olekaan, että Ulvila on jo kahdesti valittu Satakunnan yrittäjäaktiivisimmaksi kunnaksi.

Ulvilan Yrittäjät on todella aktiivinen järjestö ja mukana monen asian ytimessä täällä Ulvilassa. Järjestön tehtävänä on ajaa paikallisten yrittäjien etuja. Äitienpäivämarkkinat on yksi perinteinen suosittu tapahtuma. Sen lisäksi jäsenistölle on erilaisia tapahtumia pitkin vuotta. Ulvilan Yrittäjien jäsenet ovat mukana yrittäjyyskasvatuksessa eri kouluasteilla ja yrityskummeina Ulvilan Lukiossa. Elinkeinotiimi toimii aktiivisesti Ulvilan kaupungin päättäjien kanssa ja vahvistaa näin kuntayhteistyötä. Yrittäjät palkitsevat joka vuosi Vuoden yrittäjän ja Nuoren yrittäjän tai Yksinyrittäjän. Ulvilasta on edustus Satakunnan Yrittäjien hallituksessa ja monissa muissa erilaisissa valiokunnissa. Ja tässä oli vasta osa tapahtumistamme, tekemisistämme ja osallistumisistamme.

Järjestötoiminnassa pääsee tekemään ja kokemaan asioita, tapahtumia ja koulutuksia, joihin tuskin muuten tulisi lähdettyä tai edes saisi mahdollisuutta päästä kokemaan. Verkostoituminen on myös kaiken a ja o muiden yrittäjien kanssa. Yrittäjät ovat toisilleen tärkeä voimavara ja tiedonlähde. On tärkeää myös muistaa, että yrittäjäjärjestössä yksinyrittäjä ei ole koskaan yksin, meitä on siellä muitakin ja järjestöstä saa niin paljon irti kuin itse haluaa. Itse olen saanut parhaimman tuen ja tärkeimmät neuvot kokeneemmilta konkareilta vuosien varrella- mentorointia ja sparrausta parhaimmillaan!

Olin hieman skeptinen järjestötoimintaa kohtaan. Ajattelin, että nuoren keltanokan kannattaa istua hiljaa, kuunnella ja oppia muilta. Eikä ainakaan kannata sitten lupautua mihinkään. Toisin kävi onneksi ja hyvä niin. Jo ensimmäisessä kokouksessa sain pari tehtävää hoitaakseni ja siitä se sitten lähti. Muutaman vuoden aikana on tullut tehtyä jo kaikenlaista ja mottonani onkin, että tekemällä oppii. Ja kun mitään ei tarvitse tehdä yksin vaan aina tehdään porukalla. Pitää vaan rohkeasti ja ennakkoluulottomasti tarttua toimeen, koska kyllähän se nyt vaan on niin, että järjestötoiminta antaa paljon enemmän kuin ottaa!

Kirjoittaja, yrittäjä Riina Välimaa on Ulvilan Yrittäjien hallituksen jäsen. Kolumni on julkaistu myös Ulvilan Seudussa.