Tytyrin elämyskaivos
1.2.2022 klo 08:25
Uutinen

Uskoa alkaneeseen vuoteen

Heippuli vaan ja mahtia alkanutta uutta vuotta!

Täällä kirjoitteleepi Kaukojärven Elina, joka tuli tammikuussa valituksi Lohjan Yrittäjien hallitukseen. Isot ovat saapikkaat täytettävänä, mutta hyvässä yhteistyössä ammattitaitoisten yrittäjien kanssa eteenpäin pusketaan saapikkaita suksina käyttäen tähän aikaan vuodesta! Kannattaa muuten hyödyntää Liikuntakeskuksen ylläpitämät upeat sesongin mukaiset ulkoliikuntamaastot!

Oma yrittäjyystarinani alkoi tmi-yrittäjänä alkuvuodesta 2019 ja ryhdyin raivaamaan tietäni matkailu- ja tapahtuma-alalla. Vuotta myöhemmin 2020 ostin pitopalveluyrityksen nykyisen yhtiökumppanini kanssa ja vuonna 2021 yhdistin nämä kaksi erillistä comboa yhdeksi kokonaisuudeksi, joka nyt alkuvuodesta 2022 lisääntyi kolmannella toimijalla. PURE Experience Oy, johon kuuluu EK Event, Juhlaserviisi sekä Pink Lemon, tähtää kohti ruokamatkailun kärkeä Läntisellä-Uudellamaalla tarjoamalla yhdenvertaisia  ruokamatkailuelämyksiä kaikille aisteille ja ruokavalioille.

Lohjalaisena matkailutoimijana olen todella huolissani siitä keskustelusta, joka jälleen on ilmoilla kaupunkimme päättäjien keskuudessa koskien Tytyrin Elämyskaivoksen tulevaisuutta. Elämyskaivoksen toiminnan lakkauttaminen olisi todella kova isku kaupunkimme vetovoimaisuudelle, ja sydämestäni toivon ettei näin raskaaseen päätökseen päädytä. Täysin numeroiden valossa toimintaa tarkasteltaessa havaitaan, että tappiotahan maanalainen valtakuntamme tuottaa ja lukuna tarkoittaa n. 2,5 euron summaa per asukasta kohden. Metsä kuitenkin tulee nähdä puilta ja huomata myös sen sivuvaikutukset alueen muille toimijoille: paikallisten työllistäminen, osaamisen hyödyntäminen, vierailijoiden rahankäyttö muualla kaupungissamme. Nämä vain muutama mainitakseni.

Elämyskaivoksen kehittäminen kuuluu Lohjan matkailun alaisuuteen ja yhteistyössä alueen eri toimijoiden kanssa pyritään tekemään Elämyskaivoksesta opettavainen, houkutteleva ja ikimuistoinen kohde. Jatkuva lakkautusuhka on haaste niin kohteen johtamiselle kuin yhteistyökumppaneiden saamiselle. Kuka pystyy sitoutumaan kehitystyöhön kun toiminta ei ole pitkäjänteistä? Tehdyt toimenpiteet VisitLohjalta erityisesti Elämyskaivoksen markkinoinnin suhteen kantavat hedelmää parin vuoden viiveellä kuten nyt on havaittavissa kävijämäärätilastoja tarkastellessa; poikkeusaikanakin viime vuoden kävijämäärä huikeat 12400. Kohde on kiinnostava, uniikki, ympärivuotinen ja kätkee sisälleen lukuisia mahdollisuuksia.

Haastankin Sinut nyt pohtimaan voisiko Sinun yritykselläsi olla toimintaa Elämyskaivoksessa?  Tule mukaan Lohjan kaupungin matkailusektorin etänä järjestämään yhteistilaisuuteen 9.2.22, jossa kuullaan viimeisimmät Elämyskaivoksen kuulumiset sekä avataan näitä yhteistyön mahdollisuuksia. Osoitetaan, että yrittäjät ja kaupunki yhteistyössä saavat aikaiseksi vetovoimaisen, kannattavan sekä ennen kaikkea ainutlaatuisen elämyskohteen kaupunkiimme. Tilaisuuteen pääset ilmoittautumaan tästä.

Näillä saatesanoilla toivotan kaikille menestystä alkaneeseen vuoteen! Pitäkää huolta itsestänne, olkaa rohkeita ja uskokaa omaan osaamiseen! Moikataan kun nähdään!

Elina Kaukojärvi
hallituksen jäsen
Lohjan Yrittäjät ry