4.1.2017 klo 11:19
Uutinen

Uuden puheenjohtajan tervehdys

Uusi vuosi, uudet kujeet! Ja uusi puheenjohtaja, joka esittäytyy tässä.

Hieman jännittää uusi pesti, saa nähdä miten pärjään! Kiinnostavia asioita on hoidettavana.

Iso osa jäsenistä varmasti minut jo tunteekin, mutta varmuuden vuoksi pieni esittely:

Olen Alakorteksen Anna, ikää riittävästi ollakseni 24-vuotiaan tytön ja 16-vuotiaan pojan äiti. Isojoella olen asunut lähes koko ikäni. Aviomieheni Jannen kanssa olen ollut vuodesta 1990.

Yrittäjyys on minulle tuttua, isäni oli yrittäjänä 1990-luvun taitteeseen saakka. Tätä kautta myös yrittämisen nurjat puolet ovat tulleet minulle tutuiksi. Aina ei riitä, että tekee työnsä hyvin ja on ahkera. Tarvitaan myös onnea ja oikeita olosuhteita. Lisäksi valtiovallan toimet vaikuttavat yrittäjien arkeen. Yrittäjän talouden turvaaminen esimerkiksi konkurssin tai sairastumisen vuoksi olisi tärkeää taata. Lisäksi henkilökohtaisesti olen huolissani yrittäjän puolison asemasta. Itsekin olen nämä reilut 20 vuotta tehnyt työtä yrittäjänomaisesti, kuitenkin palkkatyöläisenä. En ole siis varsinaisesti itse yrittäjä, mutta en ole myöskään palkansaaja. Elän yrittäjän elämää kuukausipalkalla, ilman mitään turvaa työttömyyden tai sairauden kohdatessa. Yrittäjyydessä on kuitenkin paljon hienoja puolia, saa toteuttaa omia visioitaan, mahdollisesti antaa muille ihmisille työtä ja täten pitää tätä 100-vuotiasta Suomea työllistettynä ja virkeänä.

Isojoen Yrittäjillä on tänä vuonna juhlavuosi, yhdistys täyttää 55 vuotta. Tätä juhlistamme syksymmällä. Jatkamme myös aamukahvitilaisuuksia kunnan kanssa, teemme yhteisiä retkiä ja koulutustakin pyrimme järjestämään jäsenten toiveiden mukaisesti.

Päätapahtuma meillä on tietenkin SuuliAreena Isojoen markkinoilla, jossa keskustelemme ajankohtaisista asioista eri alojen vierailijoiden kanssa, sekä huippusuositut Markkinatanssit. Tänä vuonna Isojoen markkinoita uudistetaan isolla kädellä, toivotaan että uudistukset miellyttävät markkinaväkeä ja saadaan hieno superviikonloppu Isojoelle!

Tervetuloa mukaan paikallisyhdistyksemme toimintaan ihan kaikki asiasta kiinnostuneet! Ja minulle voi aina soittaa tai laittaa viestiä, kiskaista hihasta…

Terveisin,

Anna Alakortes