3.9.2020 klo 10:32
Uutinen

Uudenmaan Yrittäjien kevätkokous: Paikallisen sopimisen lisääminen parantaa työllisyyttä

Uudenmaan Yrittäjien kevätkokous 2.9.2020 hyväksyi vuoden 2019 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen ja vahvisti uudet säännöt. Suomen Yrittäjien puheenjohtajaehdokas Antti Rantalainen esittäytyi kokousväelle ja Suomen Yrittäjien Tiina Toivola kävi läpi vaikuttamistyön tilannetta. Kevätkokous pidettiin kevään koronatilanteen vuoksi poikkeuksellisesti syyskuussa.

Uudenmaan Yrittäjien kevätkokous otti kantaa paikallisen sopimisen puolesta.

Kannanotto: Paikallisen sopimisen lisääminen parantaa työllisyyttä

Uudenmaan Yrittäjien kevätkokous vaatii työpaikoilla tapahtuvaan paikalliseen sopimiseen lisää oikeuksia. Tämä on tehokkaimpia tapoja parantaa Suomen kilpailukykyä ja työllisyyttä.

Yrityksissä henkilökunnalla, johdolla sekä yrittäjillä on paras tuntemus yrityksen tilanteesta. Työpaikoille on annettava lisää mahdollisuuksia sopia työehdoista ja järjestelyistä työnantajan ja työntekijöiden tai heidän valitsemansa edustajan kesken.

– Pk-yrityksissä kysyntä ja tilanteet vaihtelevat jopa saman toimialan sisällä. Tilanteisiin on pystyttävä vastaamaan työpaikalla nopeasti hyvässä yhteistyössä, jotta voimme lisätä ja säilyttää työpaikkoja, sanoo Markku Aalto, Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja.

Nykyinen lainsäädäntö on epätasa-arvoinen järjestäytyneiden ja järjestäytymättömien eli työnantajaliittoihin kuulumattomien yritysten välillä. Molemmille tulee taata samat oikeudet soveltaa työehtosopimusten paikallisen sopimisen mahdollisuuksia.

Koko henkilöstön valitseman luottamusvaltuutetun asema on saatava vastaavaksi kuin vain osan henkilöstöstä valitseman luottamusmiehen. On loogista, että työntekijöiden puolesta neuvottelee henkilö, joka edustaa aidosti koko henkilöstöä.

Uudenmaan Yrittäjät vaatii, että maan hallitus tekee konkreettisia ja riittäviä päätöksiä työllisyyden hyväksi jo tänä syksynä.

Lisätietoja:

Markku Aalto, puheenjohtaja p. 040 500 6046

Petri Graeffe, toimitusjohtaja p. 040 547 3388