Nokia X30
Nokia X30 on toinen HMD Globalin uutuuspuhelimista.
1.9.2022 klo 18:01
Uutinen

Uudet Nokia-puhelimet sopivat vastuulliselle – ”Haluamme kannustaa pitämään puhelimen pidempään”

Nokia-puhelimista tunnettu HMD Global on julkaissut kaksi uutta älypuhelinta, joissa on satsattu ekologisuuteen.

HMD Globalin julkaisemat Nokia G60 ja X30 tulevat tuoreeltaan ennakkomyyntiin tänään torstaina. Yhtiön mukaan X30 on sen ekologisin tähän mennessä valmistama älypuhelin. 

– Haluamme kannustaa käyttäjiämme pitämään puhelimensa käytössä pidempään, joten uutuuspuhelimillamme on kolmen vuoden takuu, HMD Globalin Suomen maajohtaja Kati Tammi kertoo yhtiön tiedotteessa.

Ekologisuus näkyy molemmissa puhelimissa. Valmistuksessa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja. Nokia X30:n runko on valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetystä alumiinista ja 65-prosenttisesti kierrätetystä muovista. G60-mallissa on kierrätetystä muovista valmistettu takakansi ja puhelimen runko on valmistettu 60-prosenttisesti kierrätetystä muovista.

Valmistaja pyrkii parantamaan puhelinten ekologisuutta myös panostamalla laitteiden kestävyyteen. Näyttöä ja takakameroita suojaa kestävä lasipinta. Molemmat uutuuspuhelimet on luokiteltu kestämään upotuksen metrin syvyiseen veteen puoleksi tunniksi.

Ekologisuus on ulotettu myös myyntipakkauksiin. Nokia X30 ja Nokia G60 toimitetaan 100-prosenttisesti FSC-sertifioidusta ja valtaosin kierrätetystä paperista valmistetuissa pakkauksissa. Nykytrendin mukaan laturi on jätetty pois myyntipakkauksesta sen koon pienentämiseksi.

Puhelimen vaihtoväliin voidaan osaltaan vaikuttaa käyttöjärjestelmän päivitystahdilla. HMD tarjoaa uutuuksilleen päivitykset kolmeksi vuodeksi. Luvassa on kolme käyttöjärjestelmäversiopäivitystä sekä kolme vuotta kuukausittain julkaistavia tietoturvapäivityksiä. Puhelimet on varustettu tavallista pidempään enimmäiskapasiteettinsa säilyttävillä akuilla. Molemmat puhelimet tukevat pikalatausta.

Eroja teknisissä ominaisuuksissa

Nokia X30 ja Nokia G60 ovat ensimmäiset Nokia-älypuhelimet, jotka on varustettu integroidulla eSIMillä. Se mahdollistaa liittymän käytön ilman erillistä SIM-korttia.

X30:ssa on 50 megapikselin pääkamera ja 13 megapikselin ultralaajakulmakamera. Selfie-kameran kennossa on 16 megapikseliä.

G60-malli on varustettu aavistuksen vaatimattomammilla ominaisuuksilla. Muun muassa näyttö ei yllä X30:n tasolle ja takakamerassa on pienempi kenno ilman optista kuvanvakaajaa. G60:n näyttö on hieman X30:n näyttöä suurempi. Toisin kuin X30:ssa, sormenjälkilukija sijaitsee laitteen sivussa olevassa painikkeessa. X30:ssa se sijaitsee näytössä.

Nokia G60 suositushinta on 349 euroa ja X30:n 549 euroa (pienemmällä muistilla varustettu malli) tai 599 euroa (suuremmalla muistilla varustettu malli). X30:ssa ei ole muistikorttipaikkaa, mutta G60:sta se löytyy.

Muita kiinnostavia aiheita

Pauli Reinikainen