Kanta-Hämeen Eläinklinikan kolmesta osakkaasta kuvaan ehtivät potilaskiireiltään Tuukka Vahlman ja Suzana Nicolescu.

Uusi jäsen: Kanta-Hämeen Eläinklinikka toimii itsenäisesti ja yrittäjävetoisesti

Hämeenlinnan Yrittäjien jäsenkehitykselle kuuluu hyvää. Yhdistys on saanut tämän vuoden alusta jo 15 uutta jäsentä. Uudessa juttusarjassa kyselemme ajankohtaisia kuulumisia riveihimme liittyneiltä yrittäjiltä. Helmikuun uutisissa meille esittäytyy Kanta-Hämeen Eläinklinikka Oy.

1986 perustettu eläinklinikka on tuttu monille lemmikin omistajille vuosien varrelta. Joulukuussa 2022 yritys sai uudet omistajat, kun aikaisemmin työntekijöinä toimineet eläinlääkärit Elena Stroe, Suzana Niculescu ja pieneläinhoitaja Tuukka Vahlman lähtivät yrittäjäosakkaina jatkamaan toimintaa. Osakkaiden lisäksi klinikalla työskentelee klinikkaeläinhoitaja ja klinikkaeläinhoitajaopiskelija.

Tuukka Vahlman kertoo, että yritys tarjoaa monipuoliset peruseläinlääkäripalvelut. Tämän lisäksi hoitokalusto ja oma osaaminen pidetään ajan hermolla.
– Meiltä löytyy muun muassa röntgen- ja hammasröntgenlaitteet, ultraääni, laboratoriolaitteet, terapialaser sekä leikkaussali inhalaatioanestesialla, kuvailee yrityksen hallituksen puheenjohtaja Tuukka Vahlman.

Eläinklinikka-alalla töitä riittää ja myös paljon kilpailua. Vahlman on nykytilanteeseen tyytyväinen ja katsoo myös lähitulevaisuuteen luottavaisin mielin.
– Yksityisille eläinlääkäripalveluille löytyy hyvin kysyntää ja olemme vakiinnuttaneet oman lokeromme kaupungin palvelutarjonnassa. Kouluttautuminen ja kaluston päivittäminen auttaa pysymään mukana kilpailutilanteessa.

Yksityinen ja yrittäjävetoinen tukee suomalaista hyvinvointia

Eläinklinikoiden toimiala on 2000-luvulla hyvin voimakkaasti keskittynyt ja ketjuuntunut kansainvälisten omistajien rantautuessa Suomeen. Ilmiö on huolestuttanut niin klinikoiden asiakkaita, henkilökuntaa kuin viranomaisia. Itsenäisiä yrittäjäeläinlääkärivetoisia klinikoita on kuitenkin toistaiseksi enemmistö, noin 120 yritystä. Vahlman uskoo oman yrityksen itsenäiseen toimintaan ja henkilöstön laajaan osaamiseen.
– Me keskitymme hoitamaan potilaamme yksilöllisesti ja empaattisesti, omistajan toiveita ja tarpeita kuunnellen. Hoidamme pieneläimiä monipuolisesti, myös kaneja, marsuja ja jyrsijöitä. Lisäksi eläinlääkäreillämme on kokemusta esimerkiksi keski- ja eteläeurooppalaisten tautien hoidosta, kiteyttää Vahlman yrityksen vahvuuksia.

Voimaa verkostoitumisesta

Kanta-Hämeen Eläinklinikka on juuri liittynyt yrittäjäjärjestön jäseneksi, eikä sen tarjoamista mahdollisuuksista ole vielä kokemuksia.
– Ei meillä liittymisessä mitään erityisen yksilöityjä odotuksia ollut, mutta ainakin verkostoituminen ja neuvontapalvelut olivat päällimmäisenä mielessä.