Kuva: Pixhill
7.11.2022 klo 11:03
Uutinen

Uusi opas talousvaikeuksien yllättämälle yrittäjälle – ”Apua kannattaa pyytää heti, kun ensimmäiset vaaran merkit näkyvissä”

Yrityksen taloudellisen tilanteen heikentyessä nopea reagointi antaa enemmän mahdollisuuksia ratkaisujen löytämiseen.

Epävarmoina aikoina menestyväkin yritys voi kohdata yllättäviä takaiskuja, joiden seurauksena yrityksen taloudellinen tilanne heikentyy. Kun yrittäjä reagoi nopeasti, yrityksellä on enemmän mahdollisia ratkaisuja tilanteeseen.

– Apua kannattaa pyytää heti, kun ensimmäiset epäilykset tai vaaran merkit ovat näkyvissä, sanoo Yrittäjän talousavun kehityspäällikkö Jari Leskinen.

– Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä, Leskinen jatkaa.

Suomi.fi-palvelussa on julkaistu uusi opas Yrityksen talousvaikeudet ja niiden ehkäisy. Oppaasta yrittäjät saavat konkreettisia ohjeita yrityksen talouden tilanteen arviointiin, maksuvaikeuksista selviämiseen tai yritystoiminnan hallittuun lopettamiseen.

Säännöllinen seuranta

Jotta yritys pysyy kannattavana ja tuottaa tulosta, talouden tilannetta tulee seurata säännöllisesti. Näin yrittäjän on mahdollista varautua yllättäviin tilanteisiin ja reagoida nopeasti hetkellisiin maksuvaikeuksiin.

Yrittäjä saa oppaasta ohjeita kannattavuuden varmistamiseen ja myös tiedon, mistä voi pyytää apua.

Tulos paremmaksi

Jos talousluvut alkavat näyttää huonoilta ja laskujen maksamisessa on vaikeuksia, on aika aloittaa taloustilanteen parantaminen ja tehdä suunnitelma velkojen maksamiseksi.

Yrittäjä saa oppaasta ohjeet, miten tilanteen korjaaminen kannattaa aloittaa ja mistä voi pyytää siihen apua.

Hallittu alasajo

Kun yrittäjän mieleen hiipii ajatus yrityksen lopettamisesta, ei kannata tehdä hätäisiä ratkaisuja kuten jättää heti konkurssihakemusta.

Yrittäjä saa oppaasta selkeät ohjeet yritystoiminnan hallittuun alasajoon sekä vinkkejä tulevaisuuden suunnitteluun.

Yrittäjä asiakkaana

Opas toimii myös työkaluna yritys- ja velkaneuvojille sekä yrittäjiä erilaisia elämäntilanteissa auttaville toimijoille. Se antaa yleiskuvan asioista, jotka yrittäjän pitää hoitaa. Se auttaa myös ohjaamaan asiakkaat oikeaan valtakunnalliseen ja alueelliseen palveluun.

Voit tutustua oppaaseen tästä.

Opas on tuotettu yhteistyössä Yrittäjän talousapu -verkoston kanssa. Mukana ovat olleet Kirkkohallitus, Konkurssiasiamies, Mieli Tukitalo ry/Yrittäjän kriisikeskus, Oikeusministeriö, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry, Suomen Uusyritys-keskukset ry, Suomen Yrittäjät ry, Suomen Yrityskummit ry, Takuusäätiö, Taloushallintoliitto, Talous- ja velkaneuvonta, Työterveyslaitos, Ulosottolaitos, Verohallinto ja Yrittäjän talousapu -palvelun asiantuntijat.

Muita kiinnostavia aiheita

Toimitus
Toimitus