16.3.2020 klo 14:29
Uutinen

Uusyrityskeskuksen laajennetut palvelut käytössä toistaiseksi

Keski-Suomen Uusyrityskeskus tarjoaa tässä poikkeuksellisessa tilanteessa apua alkavien yrittäjien lisäksi myös toimiville yrityksille ja yrittäjille.

Uusyrityskeskuksiin kautta Suomen on tullut yhteydenottoja toimivista yrityksistä. Tämän seurauksena Uusyrityskeskus on päättänyt tarjota poikkeuksellisesti neuvonta-apua ja etäaikoja myös toimiville yrityksille toistaiseksi.

Yhteydenotot ja ajanvaraus:

– Olemme viime viikolla aloittaneet erityisjärjestelyt vallitsevan tilanteen johdosta. Asiaa on käsitelty yhdessä Suomen Uusyrityskeskus ry:n kanssa ja valtakunnallisesti toimitaan yhteisen linjauksen mukaan. Otamme tänään yhteyttä niihin asiakkaisiin, jotka ovat ilmoittautuneet tilaisuuksiimme tai heidän kanssaan on sovittu tapaaminen. Pyrimme hoitamaan kaikki tapaamiset nyt etänä. Olemme testanneet etätyökalujen käyttöä ja tapaamiset onnistuvat hyvin mm. Microsoft Teams -sovelluksen avulla, Uusyrityskeskukselta kerrotaan.

Uusyrityskeskuksissa annettava alkavan yrittäjän neuvonta jatkuu toistaiseksi viranomaisohjeet huomioiden. Tämä tarkoittaa, että Uusyrityskeskukset tarjoavat tällä hetkellä ensisijaisesti etä- ja puhelinneuvontaa.

Osassa keskuksia on jo siirrytty kokonaan etäneuvontaan, osa jatkaa henkilökohtaisia tapaamisia vielä toistaiseksi.

Uusyrityskeskus tiedottaa asiakkaitaan seuraavasti:

  • Jos sinulla on varattuna neuvonta-aika, tarkista ajankohtainen tilanne kyseisen Uusyrityskeskuksen nettisivuilta tai ole yhteydessä yritysneuvojaan.
  • Jos haluat varata neuvonta-ajan, se on mahdollista. Uusyrityskeskukset tarjoavat tällä hetkellä ensisijaisesti etä- ja puhelinneuvontaa.

Henkilökohtaisissa neuvontatapaamisissa Uusyrityskeskuksissa kiinnitämme huomiota seuraaviin asioihin:

1. Pyydämme asiakkaita pesemään kädet heidän tullessaan toimistolle ja pesemme itse kätemme jokaisen asiakkaan jälkeen, ja aina kun tulemme ulkoa toimistolle

2. Emme kättele

3. Pidämme neuvonnan aikana vähintään metrin etäisyyden asiakkaan ja neuvojan välillä

Älä tule flunssaisena tapaamiseen. Flunssaisia tai vähänkin oirehtivia asiakkaita emme ota vastaan. Emme tule töihin tai tapaamisiin, jos meillä itsellämme on pieniäkin oireita, kuten flunssaa, päänsärkyä tai lihaskipuja.

Tällaisessa tapauksessa:

  • Perumme kasvokkain tapahtuvan tapaamisen
  • Pyrimme järjestämään etä- tai puhelinneuvonnan
  • Sovimme neuvontatapaamiselle uuden ajan ja/tai menettelytavat

Tapahtumia siirretty verkkoon ja tuleviin ajankohtiin

Emme toistaiseksi ota vastaan opiskelija- tai muita vierailijaryhmiä. Kannattaa tarkistaa oman Uusyrityskeskuksen nettisivuilta järjestetäänkö tapahtumaa, johon olet ilmoittautunut. Useimpiin tapahtumiin on mahdollista osallistua etäyhteydellä, ja osan tapahtumista Uusyrityskeskukset ovat siirtäneet kokonaan verkkoon.

Nämä toimintatavat ovat voimassa toistaiseksi ja päivitämme niitä tilanteen mukaan.

Tietoa ja vinkkejä yritystoiminnan suunnitteluun saa myös Uusyrityskeskuksen Perustamisoppaasta, jonka voit ladata tästä linkistä tai www.perustamisopas.fi

Muita kiinnostavia aiheita