1.11.2020 klo 17:30
Uutinen

Vaasalaiset ruokaravintolat ovat mukana kantamassa kortensa kekoon turvallisen, elämäniloisen ja onnellisen Vaasan puolesta

Hyvää ruokaa, rentoa tunnelmaa, erinomaista palvelua, turvallisia puitteita ja elämyksellisiä makunautintoja! Kaikkea tätä on tarjolla vaasalaisissa ruokaravintoloissa.

Kimurantin kevään ja toiveikkaan kesän jälkeen ravintola-alalla on jälleen syksyllä ollut suuria haasteita. Ravintoloiden on ollut pakko lomauttaa henkilökuntaa, kun vieraiden määrä on laskenut ja aukioloaikoja on viranomaisten taholta typistetty. Kiinni olevat ravintolat ovat vaikuttaneet paitsi henkilökuntaan myös raaka-aineiden toimittajiin, jotka vuorostaan ovat menettäneet suuren osan tuloistaan.

Mutta ravintolat eivät suinkaan luovuta. Lomautettu henkilökunta kaipaa takaisin työpaikalleen ja monet paikalliset toimittajat ovat hiljaisemman kauden aikana panostaneet vielä vastuullisemmin tuotettuihin raaka-aineisiin. Kaikki haluavat kantaa kortensa kekoon turvallisen, elämäniloisen ja onnellisen Vaasan puolesta.

Vaasalaiset yksityiset ruokaravintolat tekevät näinä epävarmoina aikoina yhteistyötä jakamalla kokemuksiaan ja tukemalla toisiaan.

Joulukauden lähestyessä ravintolat pohtivat myös yhdessä luovia ratkaisuja onnistuneiden juhlien järjestämiseksi. Ravintolat kutsuvat myös asiakkaansa mukaan miettimään turvallisuusseikkoja ja vaihtoehtoisia toteutustapoja. Ratkaisuja voivat olla esimerkiksi erilliset kabinetit, take away tai elämykselliset kokemukset.

Ravintolat ovat tässä vallitsevassa tilanteessa erityisen tarkkoja siivouksen, turvavälien, hygienian ja muiden turvallisuusseikkojen suhteen. Marraskuun ensimmäisestä päivästä alkaen ruokaravintoloissa voi olla käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista ja alkoholia saa tarjoilla iltakymmeneen saakka.

Yhteistyössä asiakkaidensa kanssa ravintolat voivat selvitä pandemian haasteista ja tuoda iloa meidän kaikkien arkeen ja juhlaan.