16.10.2020 klo 19:32
Uutinen

Vaasan Yrittäjät ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät ottavat osaa talkoisiin ja auttavat Vaasan Sairaanhoitopiiriä saattamaan viestiä yrityksiin, joiden tiloissa on ilmennyt korona-altistus

Vaasan Yrittäjät ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät nosti puutteellisen viestinnän ravintoloiden suhteen esiin VSHP:n (Vaasan Sairaanhoitopiiri) ”koronanyrkin” kanssa ja asiaa pohdittiin yhdessä täällä viikolla. VSHPn resurssit eivät enää räjähdysmäisesti levinneen viruksen takia riittäneet tiedottamiseen yrityksille, mikä puolestaan aiheutti epätietoisuutta ”kentällä”.

Erityisesti puutteellinen tiedottaminen herätti kummastusta ravintoloiden toiminnan suhteen – yrittäjät saivat lukea lehdistä mitä heidän ravintoloissaan tapahtuu. Ravintolat ovat sulkeneet oviaan, jotta virus saataisiin nopeasti taltutettua eli he ovat jo omalla elinkeinollaan talkoissa mukana.

Nyt asia on kuitenkin ”koronanyrkin” kanssa selvitetty ja työnjako on sovittu niin, että Vaasan Yrittäjät/Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät informoivat yrittäjiä, joiden tiloissa on havaittu altistuksia. Kun tieto on saatettu perille, niin vasta sen jälkeen tieto ilmoitetaan ’vaasa.fi’ koronasivulla. Näin myös yrittäjät pystyvät mahdollisimman nopeasti tiedottamaan asianosaisia.

Sekä VSHP:n koronanyrkki että Yrittäjäjärjestö harmittelevat, että tiedotuspulasta johtunut epätietoisuus pääsi syntymään. Muistetaan kuitenkin, että korona ei ole kenenkään vika ja että meidän täytyy selvitä tästä yhdessä ja hyvällä yhteistyöllä.