20.11.2023 klo 04:50
Uutinen

Vähänkyrön Yrittäjät valitsivat vuosikokouksessaan uuden puheenjohtajan

Vähänkyrön Yrittäjät järjestivät vuosikokouksen ja pikkujoulut Kolkin Kartanossa 18.11.2023. Kokouksen, puheenvuorojen ja maukkaan illallisen jälkeen viihdyttiin Frogley Duo’n soiton parissa.

Illassa palkittiin Vuoden Yrittäjänä Maanrakennus Lammi ja Vuoden Yrityksenä Lounasravintola Helmi.

“Palkitut yrittäjät ovat kovia tekijöitä. Varsinkin ravintola-alalla on ollut viime vuosina turbulenssia, eikä maailman tilanteiden vuoksi kenelläkään ole ollut helppoa yrittää. Palkinnot kuuluisi antaa kaikille alueemme yrittäjille”, kommentoi väistyvä puheenjohtaja Jonna Kovala valintoja.

Jonna Kovalan kaksivuotinen pesti puheenjohtajana tuli päätökseen ja vuosikokous äänesti Annika Kartanon hänen jatkajakseen.

Hallituksen muodostavat ensi vuonna Kari Mäki, Timo Kytönen, Mika Valkama, Marko Tapio, Mika Lammi, Jonna Kovala, Tuomas Kempus, Tanja Törmä ja Jouni Heikkilä.

Kautensa hallituksessa päättivät Kari Rinta, Jouni Pajuluoma, Titta Kotanen, Birgit Nurmela ja Lassi Jyrkkänen.

“Kiitos jäsenistölle luottamuksesta, otan puheenjohtajan nuijan mielelläni vastaan. Yhdistyksen henkinen lopettamisilmoitus on nyt vedetty pois. Seuraavan kahden vuoden aikana tavoitteeni on kehittää edunvalvontaa ja yhteistyötä Vaasan kaupungin sekä Vaasan ja Kyrönmaan yrittäjäyhdistysten kanssa”, Kartano kertoi suunnitelmistaan ja jatkoi: “Panostamme jatkossa pitämään parempaa huolta nykyisistä jäsenistä ja saamaan uusia mukaan. Yhdessä olemme enemmän.”

Moni jäsen kommentoi illan aikana, että Kartanon puheet antoivat uutta virtaa ja saivat innostumaan toiminnasta uudella tavalla. He myös kokivat erittäin tärkeäksi sen, että Vähänkyrön Yrittäjät pysyvät itsenäisenä yhdistyksenä.

“Kysymysmerkiksi vielä jää Köpingin markkinoiden kohtalo. Jotta ne saataisiin ensi vuonnakin järjestymään, tarvitsemme mukaan uusia yhteistyökumppaneita ja luotettavaa talkooporukkaa. Ymmärrän niiden merkityksen ja arvon alueelle. Niiden järjestäminen on kuitenkin iso ponnistus, ja moni pitkän uran markkinoiden hyväksi tehnyt henkilö haluaisi vaihtaa markkinavieraan rooliin. Minuun saa olla matalalla kynnyksellä yhteydessä, jos haluaa olla mukana ja on kehitysehdotuksia”, kehottaa Kartano.

Kuva: Mika Pulkkinen