1.10.2019 klo 09:58
Uutinen

Vaikuttamistyötä maakunnan ja jäsenistön parhaaksi

Hae Pirkanmaan Yrittäjien luottamustehtäviin

Oletko idearikas ja energinen visionääri, jolla on halu vaikuttaa Pirkanmaan Yrittäjien tulevaisuuteen ja pirkanmaalaisten yritysten menestymiseen? Haku Pirkanmaan Yrittäjien hallitukseen ja valiokuntiin on nyt auki – hae mukaan järjestömme luottamustehtäviin. Hallituksen ja valiokuntien tehtävistä sekä hyvän luottamushenkilön osaamisesta ja ominaisuuksista saat lisätietoa alta. Lue myös uusimman Pirkanmaan Yrittäjä -lehden juttu aiheesta täältä.

HALLITUS

Pirkanmaan Yrittäjien hallitukseen haetaan hallitustyöskentelyn ammattilaisia. Haemme osaavien hallitusten jäsentemme joukkoon yrittäjiä, joilla on laaja-alainen katsantokanta ja näkemys sekä selkeä visio tulevaisuudesta pitkällä aikajänteellä.

Hallitus luo edellytykset dynaamisella strategialle. Hallituksen tärkeä tehtävä on toimiston valmistelutyön pohjalta ja toimiston henkilöstöä sparraamalla löytää strategisia eväitä jäsenyritysten menestykselle sekä järjestön ja sen paikallisyhdistysten tulevaisuudelle.

Pirkanmaan Yrittäjien visio on tuottaa parhaat edellytykset yrittää tasapuolisesti koko Pirkanmaalle. Tätä työtä teemme vaikuttamalla, vahvistamalla ja verkostoimalla jäseniämme sekä viestimällä. Puolet hallituksemme jäsenistä sekä hallituksen puheenjohtaja ovat erovuorossa syyskokouksessa 3.12.2019. Pirkanmaan Yrittäjien hallitukseen haetaan nyt uusia jäseniä toimikaudelle 2020-2021. Hallituksen jäsenen ja puheenjohtajan toimikausi on 2 vuotta. Hallituksen jäseneltä edellytämme:

 • näyttöjä laaja-alaisesta osaamisesta yrittäjien toimintakentästä
 • sitoutumista hallitustyöskentelyyn koko toimikauden ajan
 • kykyä uudistaa yhdistystä ja edistää yrittäjyyttä
 • yhteistyökykyä ja päätöksentekokykyä
 • kykyä katsoa tulevaisuuteen
 • ammattimaista hallitustyöskentelyn osaamista
 • kykyä ymmärtää kokonaisuuksia ja perustella omia näkemyksiä
 • osaamista ja näkemystä yritysten toimintaedellytysten kehittämisestä
 • sinulla on toimiva yritys ja ajankohtaista tietoa yritysten toimintaympäristön muutoksista
 • perehtyneisyyttä edunvalvonnallisiin asioihin ja kykyä ja rohkeutta tuoda esiin uusia ajatuksia
 • aitoa halua tehdä Pirkanmaasta paras paikkaa yrittää

Hallituksen puheenjohtajalta edellytämme lisäksi monipuolista johtamiskokemusta. Olet Pirkanmaan Yrittäjien kasvot yrittäjyydelle. Olemuksellasi ja kokemuksellasi lisäät yrittäjien arvostusta.

Hallitukseen haet oheisella lomakkeella >>

Puheenjohtajan tehtävän hakulomake löytyy täältä >>

Pirkanmaan Yrittäjien vaalivaliokunta kutsuu osan hakijoista haastatteluun. Lopulliset henkilövalinnat tehdään aluejärjestön syyskokouksessa joulukuun 3. päivänä.

Lisätietoja hausta antaa vaalivaliokunnan puheenjohtaja Seppo Luoto, p. 0400 236 973

VALIOKUNNAT

Pirkanmaan valiokunnan jäsenenä pääset kehittämään palveluitamme yritysten menestymisen edistämiseksi. Jos olet valmis antamaan osaamista ja aikaasi kaikkien pirkanmaalaisten jäsenyrittäjien hyväksi, hae mukaan toimintaan.

Pirkanmaan Yrittäjissä vaikuttaa 3 valiokuntaa, joissa kussakin on 8 yrittäjäjäsentä. Valiokuntien toimikausi on kaksi kalenterivuotta, ja jäsen voi olla valiokunnassa korkeintaan kolme kautta peräkkäin. Erovuorossa on vuosittain puolet jäsenistä. Valiokuntia johtavat Pirkanmaan Yrittäjien varapuheenjohtajat.

Valiokuntien tehtävänä on valmistella hallituksen antamia toimeksiantoja Pirkanmaan Yrittäjien vaikuttamistyön ja toiminnan kehittämiseksi. Valiokunta voi tehdä myös aloitteita hallitukselle.

Vaikuttajavaliokunta

Vaikuttajavaliokunta on Pirkanmaan Yrittäjien hallituksen asiantuntijaelin, jonka tehtävänä on tuottaa ja tuoda näkemyksiä sekä ideoita alueen edunvalvonnan ja jäsenten toimintaedellytysten parantamiseksi. Valiokunnan tehtävänä on vahvistaa paikallisyhdistysten ja kuntien välistä yhteistyötä.

Lisätietoja:
Pirkanmaan Yrittäjien varapj. Jari Haapaniemi, p. 0400 239 220
Elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen, p. 050 338 8696

Kilpailukykyvaliokunta

Valiokunnan tehtävänä on tuoda näkemyksiä jäsentarpeista, joilla kehitetään ja vahvistetaan jäsenyritysten kilpailukykyä.

Lisätietoja:
Pirkanmaan Yrittäjien varapj. Pilvi Kärkelä, p. 040 589 5709
Ict-suunnittelija Kimmo Pesola, P. 050 599 5626

Verkostovaliokunta

Verkostovaliokunnan tehtävänä on luoda yhteistyölle mahdollisuuksia ja vahvistaa yrittäjien yhteisöllisyyttä alueellisesti ja paikallisesti. Valiokunta tuo näkemyksiä paikallisyhdistysten avainhenkilöiden osaamisen kehittämiseksi ja sitouttamiseksi.

Lisätietoa:
Pirkanmaan Yrittäjien varapj. Jukka Pusa, p. 0400 636 113
Järjestöpäällikkö Sari Järvelin, p. 050 531 1131

Valiokunnan jäseneltä edellytetään

 • sitoutumista valiokuntatyöskentelyyn
 • halua auttaa muita Pirkanmaan Yrittäjien jäseniä
 • monipuolista osaamista, myös omaa toimialaa laajemmin
 • uskallusta tuoda rakentavalla tavalla näkemyksiä valiokunnan työskentelyyn
 • kykyä ymmärtää laajoja kokonaisuuksia
 • yhteistyökykyä
 • kykyä katsoa tulevaisuuteen

Vaikuttajavaliokunnan jäseneltä edellytetään lisäksi:

 • ymmärrystä yhteiskunnan eri toimielinten toiminnasta
 • eduksi katsotaan kokemus kunnallisissa luottamustehtävissä.

Hakuaika valiokuntiin

Avoinna olevia valiokuntapaikkoja voit hakea marraskuun 3. päivään saakka. Kerro oheisessa hakulomakkeessa itsestäsi ja miksi juuri sinä olisit paras valinta hakemaasi valiokuntaan. Siirry hakulomakkeeseen >>

Haku valiokuntiin on avoin kaikille Pirkanmaan Yrittäjien jäsenyrittäjille. Pirkanmaan Yrittäjien hallitus valitsee valiokuntien jäsenet 14.11.2019.