21.12.2017 klo 09:07
Uutinen

Vaivaako joulustressi? Näin pikarentoutat itsesi

Yrittäjän arki on usein kiireistä ja varsinkin näin joulun alla stressi voi vaivata. Muutaman minuutin rauhallisella hetkellä, hengityksellä ja venyttelyllä voit rentouttaa itseäsi vaikka kesken työpäivän.

Pikarentoutus on ensiapu. On tärkeää harrastaa säännöllistä liikuntaa: puolen tunnin reipasta kävelyä 5–7 päivänä viikossa tai esim. hölkkää 20–60 minuuttia kolmasti viikossa.

1 Hengitä syvään

Vedä rauhallisesti henkeä sisään, laske hitaasti mielessäsi yk-si. Tee pitkä uloshengitys ja laske yk-si kak-si. Toista tämä yksinkertainen hengitysharjoitus muutaman kerran. Jos vatsa ei nouse sisäänhengityksessä, hengität liikaa keuhkojen yläosalla. Ns. palleahengityksen on todettu auttavan myös selkäkipuihin.

2 Kuuntele

Sulje silmäsi ja keskity kuuntelemaan. Yksi kuuntelee kuulokkeilla rauhallista musiikkia, toinen linnunlaulua ja kolmas aaltojen kohinaa. AppStoresta ja Google Playsta löytyy myös monenlaisia rentoutussovelluksia vaikkapa hakusanalla mindfullness.

3 Venyttele

Varsinkin tietokoneen ääressä töitä tekevällä niska ja hartiat menevät helposti jumiin. Googlettamalla sanalla pikavenytys löytyy monia helppoja ohjeita. Esimerkiksi näin: A) Paina leukaa alas/sisäänpäin, kunnes tunnet venytyksen niskan yläosassa. Venytä 2–3 kertaa, laske kahteenkymmeneen. B) Taivuta päätä kohti olkapäätä ja venytä kättä suorana alaviistoon.

toimitus@yrittajat.fi