19.10.2019 klo 21:54
Uutinen

Valtakunnallinen vuoden yrittäjäpalkinto Rukakeskus Oy:lle

Rukakeskus on matkailualan menestystarina

Rukan ja Pyhän ankkuriyritys Rukakeskus tekee vahvaa yhteistyötä yrittäjien kanssa laajalti. Kuusamolaisyritys ottaa vahvasti huomioon vastuullisuuden ja etsii kestäviä ratkaisuja.

Kun lääkäri-isä Juhani Aho osti Rukan hiihtokeskuksen 1970-luvulla, kukaan perheestä ei ollut koskaan lasketellut. Rukan ja Pyhän hiihtokeskusten kehittämisen ohella Aho perusti yksityisen lääkäriaseman, joka nykyään tunnetaan Aava Terveyspalveluina. Yhtiöiden omistus siirtyi vuonna 1998 Juhani ja Eila Ahon viidelle lapselle. Nyt kolmas polvi on astumassa töihin. Työntekijöitä on noin 170.

Bisneksen ydin on hissilippujen myynnin ja hiihtopäivien kasvattaminen. Viimeiset kolme talvea ovat olleet ennätyksellisiä molemmissa tuntureissa, ja toimintaa laajennetaan.

Ympäristöohjelma aloitettiin Rukalla vuonna 2008, ja vuodesta 2018 Ruka on ollut hiilineutraali hiihtokeskus. Juuri aloitettu laajempi vastuullisuusohjelma kattaa myös yrityksen yhteiskunnallisen ja taloudellisen vastuun.

Rukakeskus Oy

Hiihto- ja laskettelukeskus. Rukalla ja Pyhällä on myös majoitus-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa.

kotipaikka: Kuusamo

perustettu: 1972

perustaja: Juhani Aho

toimitusjohtaja: Ville Aho (kuvassa)

Henkilökunta: noin 170

liikevaihto: noin 30 miljoonaa euroa

Muut Valtakunnallisen vuoden yrittäjäpalkinnonsaajat:
HT Laser Oy Keski-Suomesta, Merima Oy Helsingistä ja Tapojärvi Oy Lapista.

Suomen Yrittäjät ja Fennia jakoivat palkinnot Yrittäjien vuoden päätapahtumassa, Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa lauantai-iltana.

Kuva: Ruka, Ville Aho, kuvaaja Esa Siltaloppi

Lisää: www.yrittajapaivat.fi