30.4.2019 klo 12:46
Uutinen

Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto tulee alueellisen yrittäjäpalkinnon rinnalle – ilmianna ehdokas voittajaksi!

Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto jaetaan ensimmäistä kertaa Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa lokakuussa. – Palkinnolla halutaan korostaa yksinyrittäjyyden tärkeää merkitystä yhteiskunnassa ja nostaa yksinyrittäjien arvostusta, toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi Suomen Yrittäjistä sanoo.

Suomessa toimivista yrittäjistä noin 60 prosenttia yrittää yksin. Suomen Yrittäjien jäsenistä yksinyrittäjiä on 58 prosenttia.

– Noin suuresta yrittäjäjoukosta ei ole helppo valita palkittavaa, joten pyydämme apua: kuka tahansa voi nyt ehdottaa meille hyvää yksinyrittäjää, joka ansaitsisi palkinnon! Hämeenniemi sanoo.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien ja Oulun talousalueen käsi- ja pienteollisuussäätiön jakama alueellinen yksinyrittäjäpalkinto on jaettu vuodesta 2014 alkaen ja jaetaan tänä vuonna jo kuudetta kertaa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien alueella.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien yksinyrittäjäryhmän vetäjä Elina Piippo iloitsee siitä, että nyt jaetaan myös Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto.

”On erittäin tärkeää järjestössä huomioida yksinyrittäjät, jotka muodostavat jo nyt yli puolet järjestön kokonaisjäsenmäärästä. Huhtikuun lopussa Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien yksinyrittäjäryhmä kokoontui Piipon johdolla ensimmäistä kertaa ja mukana oli 14 yksinyrittäjää. Yksin toimivilla yrittäjillä on kova tarve verkostoitumiselle ja vertaisverkoston tapaamiselle, summaa tapaamista Piippo.”

Näin valinta etenee

Palkittavien ehdottaminen alkaa 29.4. ja kestää 17.6. saakka. Tämän jälkeen hakemukset käsittelee Suomen Yrittäjien yksinyrittäjäverkoston johtoryhmästä koostuva raati. Lopullisen päätöksen palkittavien määrästä ja valinnasta tekee Valtakunnallinen yrittäjäpalkintolautakunta. Palkittava saa 5000 euron palkkion.

Ketä voi ehdottaa?

Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon voittajaksi voi ehdottaa yrittäjää, joka täyttää nämä vaatimukset:

  • Yrittäjä on toiminut päätoimisesti yksinyrittäjänä vähintään viisi vuotta.
  • Yrityksen toiminta on vakiintunutta ja kannattavaa.
  • Yrittäjä on toiminut esimerkillisesti ja hänen esimerkistään voivat muutkin ottaa oppia.
  • Yksinyrittäjän toimintatapa tai liikeidea on alallaan omaperäinen/innovatiivinen.
  • Yrittäjä on yrittäjäjärjestön jäsen.

Palkittavaa voi ehdottaa täällä: https://www.yrittajat.fi/kuka-saa-valtakunnallisen-yksinyrittajapalkinnon-0

Lisätietoja: Valtakunnallisesta yksinyrittäjäpalkinnosta:
toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi, p. 050 372 4804, mika.hameenniemi @ yrittajat.fi

Alueellisesta yksinyrittäjäpalkinnosta:

Samalla kun tekee ilmiannon Valtakunnalliseen yksinyrittäjä -kilpailuun, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toiminta-alueen ehdotukset otetaan huomioon myös alueellista Vuoden 2019 yksinyrittäjää valittaessa. Alueellinen yksinyrittäjäpalkinto jaetaan Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien vuosikokouksessa tai muussa palkittavalle sopivassa tilaisuudessa syyskauden aikana. Lopullisen valinnan alueellisesta Vuoden 2019 yksinyrittäjästä tekee Pohjois-Pohjanamaan Yrittäjien ja Oulun käsi- ja pienteollisuussäätiön edustajien muodostama ryhmä. Alueellinen yksinyrittäjä palkitaan 2000€ rahapalkinnolla.

Lisätietoja: Alueellisesta yksinyrittäjäpalkinnosta:
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Yksinyrittäjäryhmän vetjä Elina Piippo p. 040 715 8385 ja
Oulun käsi- ja pienteollisuussäätiö Jorma Ketola p. 0400 680 641.