8.10.2023 klo 00:59
Uutinen

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2023 Etelä-Savoon – Sydämelliset onnittelut Järvisydän Oy

Järvisydän Oy on kasvanut muutamasta mökistä Itä-Suomen suurimmaksi matkailuyritykseksi. Kasvu on tapahtunut luottamalla Saimaan järviluonnon vetovoimaan ja rakentamalla palvelutuotteesta niin laadukas, että se tuo Rantasalmelle matkailijoita kaikkialta maailmasta.

Etelä-Savon Yrittäjät onnittelee Järvisydäntä valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon voitosta. Järvisydän on Etelä-Savossa sijaitseva luksushotelli- ja kylpyläkeskus, joka on tunnettu korkealaatuisista palveluistaan, ainutlaatuisista elämyksistään ja vahvasta sitoutumisestaan paikallisuuteen.

Järvisydän on todistanut suomalaisen luonnon vetovoiman. Ennen koronaa suurin osa asiakkaista tuli ulkomailta, aina Australiasta asti ihastelemaan Saimaan ainutlaatuista ympäristöä. ”Tällä hetkellä suurin osa asiakkaistamme on suomalaisia, mutta haemme uudestaan kasvua ulkomailta, etenkin Keski-Euroopasta” toteaa yrittäjä Markus Heiskanen.

Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtaja Heidi Loukiainen riemuitsee alueelle tulleesta valtakunnallisesta tunnustuksesta. ”Järvisydän on hieno esimerkki siitä, miten matkailuyrittäjä voi menestyä vahvalla paikallistuntemuksella ja laadukkailla palveluilla”, hän korostaa.

”Järvisydämen saama palkinto on äärimmäisen merkityksellinen koko Etelä-Savolle. Palkinto on upea huomionosoitus yrittäjälle, joka seuraa tinkimättä omaa visiotaan ja saa kaikki uskomaan siihen. Vuosien tauon jälkeen maakunnastamme löytyi valtakunnallinen palkittava, joka edustaa meille eteläsavolaisille kansainvälisyyttä, laatua ja yhteistyötä. Palkinto luo uskoa koko maakuntamme matkailulle ja yrittäjille!” kiittelee Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtaja Nina Rasola.

Millä kasvu tehdään?

Pyörää ei Markus Heiskasen mukaan tarvitse keksiä uudestaan. ”Järvisydämen kehittyminen nykyiseen kokoonsa on perustunut puhtaasti siihen, että olemme keskittyneet järviluontoon, joka on vuoden jokaisena päivänä parhaimmillaan. Matkailupalveluja kehittäessä olemme myös huomanneet, että se mitä me paikalliset asukkaat täällä luonnossa haluamme tehdä, toimii myös ulkomaalaisille. Mikään päälle liimattu ei toimi.”

Suomalaisen luksusmatkailun edelläkävijä

Vuonna 1980 Järvisydän oli Rantasalmen pienin yritys. Tällä hetkellä se on Itä-Suomen suurin matkailualan yritys, joka vetää mukanaan koko aluetta. Majoituspaikkoja Järvisydämessä on 550.

”Kun vanhempani rakensivat alueelle vuonna 1980 ensimmäiset mökit, niissä oli oikein suihkut ja vessat, mikä oli tällä alueella aivan ennen kuulumatonta luksusta”, Heiskanen hymyilee. Hän aloitti itse yrittäjänä 2003 ja siitä lähtien on rakennettu – koko ajan laadukkaampaa. Merkittävimpiä virstanpylväitä ovat ympärivuotisen matkailutoiminnan aloittanut Elämyshotellin rakentaminen 2015 sekä vuonna 2017 valmistunut Järvikylpylä. Uusin vaihe kokonaisuudessa on Kurun hotellialueen liittäminen Järvisydämeen.

Jatkorakentaminen tapahtuu kuitenkin maltillisesti ja luonnon ehdoilla. Järvisydän on kestävän matkailun edelläkävijä. Sähkö alueelle tuotetaan maalämmöllä ja ison aurinkopaneelikentän avulla. ”Kestävä matkailu on myös ympäristön etu. Meidän luontomme on herkkä ja se ei kestä massaturismin mukanaan tuomaa kulumista”, Heiskanen korostaa. 

Palkinto on tunnustus isolle joukolle ihmisiä

”Isäni tärkein oppi on ollut yhteistyö. Alueen kehittämisessä on mukana 30 yritystä ja 163 yritystä toimittaa meille palveluja ja tuotteita”, Heiskanen kertoo. Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon myötä hän haluaa kiittää heitä kaikkia: ”Palkinto on tunnustus ison joukon yhteiselle tekemiselle. Se luo uskoa tulevaisuuteen ja uskoa yhteisten unelmien tavoittelemiseen. Me olemme tosi ylpeitä henkilöstöstämme ja niistä yrityksistä, joiden kanssa Järvisydämen tarinaa rakennetaan.”

Järvisydän Oy

  • Perustettu: 2003
  • Pääomistaja: Markus Heiskanen perheineen
  • Toimitusjohtaja: Markus Heiskanen
  • Kotipaikka: Rantasalmi
  • Työntekijöitä: 160
  • Liikevaihto: 16 M€ 2022
  • Liiketulos: 1,2 M€ 2022

Valtakunnallinen Yrittäjäpalkinto

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto on historiallinen kunnianosoitus. Palkinnolla halutaan korostaa oma-aloitteisten ja taloudellisten riskien ottamiseen uskaltautuvien yrittäjien merkitystä koko talouselämälle, ja nostaa yksityisen yrittäjyyden arvostusta yhteiskunnassamme.

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto on tunnustus esimerkillisestä yrittäjyydestä. Se on kunnianosoitus yrittäjälle, hänen toiminnalleen, yrityksen henkilökunnalle ja koko yrittäjäkunnalle. Palkintoa on jaettu vuodesta 1968 lähtien jo sadoille suomalaisille yrityksille.

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon jakaa palkintolautakunta, johon kuuluvat Suomen Yrittäjien, Suomalaisen Työn Liiton, Yksityisyrittäjäin Säätiön ja Fennian edustajat.

Palkintolautakunta valitsee ehdokkaista 1–6 palkittavaa yritystä seuraavin kriteerein: tuoteidean tai palvelun omaperäisyys, liiketoiminnan kehittäminen ja kasvu, kyky kehittää tuotantoa ja/tai henkilöstöhallintaa, sekä yrityksen kehitys kansainvälisillä markkinoilla.