20.10.2018 klo 20:08
Uutinen

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto Nordic Business Group Oy:lle

Valtakunnalliset vuoden yrittäjäpalkinnot Beautyhair Sirpa Mansnerille, Elcoline Groupille, Finnfoamille, Lyytille ja Nordic Business Groupille.

Valtakunnalliset vuoden yrittäjäpalkinnot Beautyhair Sirpa Mansnerille, Elcoline Groupille, Finnfoamille, Lyytille ja Nordic Business Groupille.
Beautyhair Sirpa Mansner Oy Helsingistä, Elcoline Group Oy Savosta, Finnfoam Oy ja Lyyti Oy Varsinais-Suomesta ja Nordic Business Group Oy Keski-Suomesta palkittiin Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla. Palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa, Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Turussa 20.10.

Nordic Business Group Oy / Keski-Suomi

Planeetta jätettävä paremmassa kunnossa tuleville polville

Perustelut: ”On luotu hieno kansainvälinen konsepti, joka on laajentunut ja menestynyt. Se houkuttelee esiintyjiksi jopa presidenttejä. Yrittäjän rohkeus uskaltaa ja tehdä. Taloudellisesti kannattava tapahtuma erityisestä ideasta, joka herättää huomiota koko maailmasta. Luo uutta yrityskulttuuria ja asennetta, mistä on hyötyä koko Suomelle.”

Vuonna 2008 Jyri Lindén ja Hans-Peter Siefen perustivat Visionum Oy:n vuokraamaan jyväskyläläisen Schaumannin linnaa toimistohotelliksi. Liiketoimintasuunnitelmaan oli myös merkitty yritysvalmennus. Se käynnistyi puoliksi sattumalta: Siefen oli joutunut sairaalaan lasketteluonnettomuuden takia, joten hänellä oli runsaasti aikaa suunnitella seminaaribisnestä. Ensimmäinen seminaari järjestettiin Schaumannin linnassa 2009. Liput maksoivat 10 euroa ja paikalla oli 80 kuulijaa. Tuoleja tilaisuuteen kerättiin ystäviltä. Seuraavana vuonna yleisöä oli jo 700.

Vuonna 2011 teema oli vastuullisuus. Siefen keksi kutsua puhujaksi Yhdysvaltain entisen varapresidentin Al Goren.
– Soitimme hänen toimistoonsa heti seuraavana päivänä, se oli ensimmäinen kansainvälinen työpuheluni, Siefen muistelee.

Nykyään seminaari pidetään Helsingin Messukeskuksessa, puhujat ovat megatähtiä ja yritys on laajentanut Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan sekä virtuaalisesti: tänä vuonna sitä seuraa verkkoyhteyden kautta 20 000 ihmistä. Visonum Oy on nykyisin Nordic Business Group Oy. Kiinteistöliiketoimintaa tehdään tytäryhtiö Nordic Business Investments Oy:n kautta ja seminaariliiketoiminta Nordic Business Forum Oy:n kautta.

Yrittäjät ajattelevat ylisukupolvisesti – planeetta halutaan jättää tuleville polville paremmassa kunnossa. Lindén harkitsi vielä parikymppisenä yhteiskuntapolitiikkaa, mutta valitsi yrittäjyyden.

– Onneksi, yrittäjänä voin vaikuttaa asioihin paljon enemmän. Kun meillä on kymmeniä tuhansia kuulijoita paikan päällä ja verkkoyhteyden päässä, on meillä hyvä tilaisuus levittää tärkeitä ajatuksia ja oppeja, Lindén avaa.

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto tuli yrittäjille itselleen täytenä yllätyksenä.

– Tosi hyvät fiilikset on tällä hetkellä! Palkinto tuli kyllä aivan puskista ja yllätyksenä, olimme Hapen kanssa kummatkin yllättyneitä, kun palkinnosta kuulimme. Aivan loistava homma, Lindén kommentoi.

Nordic Business Group sai vuoden 2018 tammikuussa Keski-Suomen Maakunnallisen yrittäjäpalkinnon ja nyt lokakuussa vuosi täydentyi Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla.

– Varsinaisesti palkinnot eivät ole meillä koskaan olleet mitenkään tähtäimessä, vaan näemme ne ennemminkin tunnustuksina siitä hyvästä työstä, mitä meidän koko tiimi on vuosien mittaan tehnyt. Samalla tapaa aiomme nöyrästi jatkaa myös tulevaisuudessa. Tällaiset tunnustukset rikkovat positiivisessa mielessä arkea ja on todella suuri kunnia tulla palkituksi tällä tapaa, Lindén kiittelee.

Myös Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja ja tuore Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Petri Salminen iloitsee Nordic Business Group Oy:n menestyksestä Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä.

– Juuri oikea valinta! Nordic Business Group on yritys, josta monet voisivat ottaa mallia erityisesti siltä kantilta, miten visio määrittää toimintaa. Esimerkillistä toimintaa. Hienoa, että muukin Suomi on nyt nähnyt yrityksessä sen, minkä Keski-Suomi on nähnyt jo aiemmin, Salminen iloitsee.

Nordic Business Group, Jyväskylä
Nordic Business Group toimii seminaarien ja yritysvalmennuksen sekä asunto- ja kiinteistökaupan alalla.
Heidän päätapahtumansa on vuosittainen Nordic Business Forum.

• Perustajat: Jyri Lindén ja Hans-Peter Siefen
• Perustettu: 2008
• Toimitusjohtaja: Jyri Lindén
• Liikevaihto: 18,9 milj. euroa
• Työntekijöitä: 29

Lisätiedot:
Jyri Lindén, jyri.linden@nbgroup.fi, 044 570 5411
Sanna-Mari Hynninen, sanna-mari.hynninen@yrittajat.fi, 050 563 7780

Vuodesta 1968 lähtien jaetulla yrittäjäpalkinnolla haluttiin alun perin korostaa yrittäjien merkitystä suomalaiselle talouselämälle. Palkitsemisperusteet ovat aina olleet yrityksen taloudellinen kannattavuus, elinvoimainen historia ja selkeä yrittäjävetoisuus. Lisäksi on haluttu kiinnittää huomiota johonkin erityispiirteeseen, esimerkiksi omaperäiseen ideaan, toimialan edelläkävijän rooliin, onnistuneeseen vientiavaukseen tai omistajanvaihdokseen. Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon jakaa palkintolautakunta, johon kuuluvat Suomen Yrittäjien, Fennian, Suomalaisen Työn Liiton ja Yksityisyrittäjäin Säätiön edustajat.