27.9.2021 klo 10:08
Uutinen

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät Kymenlaaksoon 2024

Suomen Yrittäjät on myöntänyt Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien järjestelyt Kymen Yrittäjille vuodelle 2024. Yrittäjäpäivät pidetään Kouvolassa syyskuussa 2024.

– On todella hienoa saada valtakunnalliset Yrittäjäpäivät Kouvolaan. Pääsemme nyt kertomaan Kymenlaakson vahvuuksista koko Suomelle – vieläpä yhdessä yrittäjiemme ja muiden kumppaniemme kanssa, Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka sanoo.

– Kouvola on paikka, jossa aktiiviset toimijat otetaan ilolla vastaan, ja kaupunki organisaationa tekee pitkäjänteistä työtä yrittäjyyden edellytysten ylläpitämiseksi sekä vahvistamiseksi. Syyskuussa 2024 näistä teemoista kuullaan lisää. Haluamme tarjota vieraillemme miellyttävän ja ainutlaatuisen kokemuksen Kouvolasta ja koko Kymenlaaksosta, Toikka toteaa.

– Yrittäjäpäivät tuovat osaltaan esiin kaupunkimme saavutettavuutta ja tapahtumamyönteisyyttä sekä monipuolisia matkailukohteitamme. Tapahtumalla itsessään on myös merkittävät aluetaloudelliset vaikutukset, Toikka summaa.

Vuoden 2024 Yrittäjäpäivien teema julkistetaan myöhemmässä vaiheessa, mutta sen sisältöä ja toimintoja sekä yhteistyökumppaneita ryhdytään kokoamaan jo kuluvan syksyn aikana.

Yrittäjäpäivillä on perinteisesti alueen omista vahvuuksista kumpuava teema. Tarkoituksena on löytää teema, joka kumpuaa kymenlaaksolaisesta yrittäjyyden ja maakunnan vahvuuksista, ominaispiirteistä ja ilmentää yrittäjien tekemistä omista lähtökohdista käsin.
– Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät on iso, jopa 2000 hengen valtakunnallinen tapahtuma. Järjestelyt vaativat paljon työtä. Aiomme ottaa jo alusta alkaen alueen yritykset mukaan suunnittelutyöhön. Kymenlaaksolla on erinomainen tilaisuus näyttää osaamistaan ja luoda hienot Yrittäjäpäivät, sanoo Kymen Yrittäjien aluejohtaja Kari Jääskeläinen.

– Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien 2024 päätapahtumapaikka on Lumon Areena ja sen ympäristö. Rakennamme Areenalle ja sen lähiympäristöön yrittäjälaakson. Aiomme viedä Yrittäjäpäivät myös uudelle digitaaliselle tasolle erilaisin uusin teknisin ratkaisuin, joita myös testataan kuluvan syksyn aikana, sanoo Kari Jääskeläinen.

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät on Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtuma. Yrittäjäpäivillä on nähty perinteisesti huippuluokan asiantuntijoita ja esiintyjiä eri teemoista. Yrittäjäpäivät on myös yrittäjien verkostoitumisen näkökulmasta tärkeä tapahtuma.
Yrittäjäpäivien yhteydessä jaetaan valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot. Tilaisuus kerää yhteen vuosittain jopa 2000 yrittäjää ympäri Suomen.

Lisätietoja:
Kari Jääskeläinen, aluejohtaja, Kymen Yrittäjät, puh. 0440 581 030
Marita Toikka, Kouvolan kaupunginjohtaja, puh. 020 615 3100