27.9.2021 klo 17:24
Uutinen

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät Porissa 2023

Suomen Yrittäjät järjesti viikonvaihteessa onnistuneesti Valtakunnalliset yrittäjäpäivät Jyväskylässä. Seuraavaksi vuorossa on kunta-alan huipputapahtuma Helsingissä.

– Yrittäjät avaa yhteiskuntaa valtakunnallisilla tapahtumilla. Tahdomme osoittaa suunnan konkreettisilla teoilla, ei vain sanoilla, toteaa toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä.

Valtakunnallisille yrittäjäpäiville Jyväskylän Paviljonkiin kokoontui viikonloppuna 1 200 osallistujaa. Tapahtuma järjestettiin onnistuneesti terveysturvallisuutta noudattaen. Tapahtumassa jaettiin myös Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot. Juhlapuhujana toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

– Näillä tapahtumilla Yrittäjät haluaa avata yhteiskuntaa itse ja antaa vahvan viestin siitä, että rokotekattavuuden jatkuvasti noustessa on korkea aika palata tapahtumiin ja normaaliin, kertoo toimitusjohtaja Pentikäinen Suomen Yrittäjistä.

Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät järjestetään ensi vuonna Tampereella, Porissa vuonna 2023, Kouvolassa 2024 ja Hämeenlinnassa 2025.

– Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien saaminen Satakuntaan ja Poriin tukee hyvin yrittäjyysmaakunta-ajattelua, jota Satakunnassa jatkuvasti vahvistamme, toteaa Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen.

Satakunta on tunnettu vahvoista tapahtumabrändeistä kuten Pori Jazz, Suomi-Areena ja Rauman Pitsiviikot. Myös yksittäisiä Yrittäjäpäivien tapaisia suurtapahtumia järjestetään Satakunnassa kiitettävän usein.

– Viimeksi Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät on järjestetty Porissa vuonna 2003. Tavoitteemme onkin, että Suomen Yrittäjät järjestää yhdessä Satakunnan Yrittäjien kanssa kaikkien aikojen Yrittäjäpäivät vuonna 2023, Markku Kivinen visioi.

Yrittäjät kokoaa ensi viikolla yhteen Suomen kuntajohdon

Ensi viikolla Yrittäjät järjestää kunta-alan huipputapahtuman Kunnallisjohdon seminaarin Helsingissä Finlandia-talolla. Tapahtuma kokoaa yhteen keskeisimmän kuntajohdon koko maasta. Tapahtumaan odotetaan saapuvan yli 800 vierasta.

– Tapahtumassa yrittäjät sekä kunta- ja maakuntavaikuttajat pääsevät pohtimaan kunnan, maakunnan ja yritysten yhteistyötä koronanjälkeisessä maassa. Seminaarissa etsitään eväät uudelle valtuustokaudelle, johtaja Harri Jaskari Suomen Yrittäjistä kertoo.

– Satakunnasta seminaariin osallistuu jopa 70 kuntapäättäjää ja yrittäjäjärjestön edustajaa. Pk-yritysten rooli ja merkitys on ollut Satakunnassa jatkuvasti kasvavaa. Yritysten ja kuntien välinen yhteistyö on kehittynyt myönteisesti. Satakunta on maakuntana ollut Yrittäjien kuntabarometrissa kahdesti peräkkäin sijalla kaksi. Tavoitteenamme on, että ensi vuonna tehtävässä tutkimuksessa kirkastamme sijoituksen kärkeen ja voimme korostaa olevamme aito ja yhtenäinen yrittäjyysmaakunta, Markku Kivinen katsoo ensi vuoteen.

Tiedoksi median edustajille

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan Kunnallisjohdon seminaaria 5. – 6.10.2021 Finlandia-talolle Helsinkiin. Ilmoittautumiset pyydetään 1.10.2021 mennessä kunnallisjohto(@)yrittajat.fi.

Yhteystiedot

Toimitusjohtaja Markku Kivinen, p. 050 377 8006 markku.kivinen(@)yrittajat.fi, Satakunnan Yrittäjät
Johtaja Harri Jaskari, p. 050 512 2874, harri.jaskari(@)yrittajat.fi, Suomen Yrittäjät

Tietoa Kunnallisjohdon seminaarin ohjelmasta ja median osallistumisesta: viestintäpäällikkö Janika Tikkala, p. 046 9234 386, janika.tikkala(@)yrittajat.fi

Tietoa käytännön järjestelyistä: tapahtumakoordinaattori Anne Eronen, p. 050 4088 460, anne.eronen(@)yrittajat.fi, Suomen Yrittäjät

Kuva: Tero Takalo-Eskola