4.4.2017 klo 12:01
Uutinen

Vanaja Capitalin toimintaa ajetaan alas

Vuonna 2001 Virtaa Hämeeseen Oy perustettu Vanaja Capital etsii sijoitustoiminnalleen jatkajaa. Yhtiön nykyisillä resursseilla lisäarvon tuottaminen kohdeyrityksille on havaittu ongelmalliseksi.

Hämeenlinnan seudulla toimiva pääomasijoitusyhtiö Vanaja Capital lopettaa aktiivisen sijoittamisen. Yhtiö etsii jatkajaa sijoitustoiminnalleen.

Suunnitelmien taustalla on toimintaympäristön muuttuminen. Yhtiön nykyisillä resursseilla lisäarvon tuottaminen kohdeyrityksille on ongelmallista. Resurssien lisääminen kasvattaisi omistajariskiä, johon ei olla halukkaita.

Vanaja Capitalin hallituksen puheenjohtaja Juha Kallioinen toteaa, että aikaisemmin yhtiö rahoitti start up -vaiheen yrityksiä. Start up -rahoittaminen on vaikea laji, jossa harvoin onnistutaan täydellisesti. Toisaalta rahoituksella ei Kallioisen mukaan ole tavoitettu sitä vaikuttavuutta, jota oli ajateltu saavutettavan.

– Rahoitusmaailmassa on tapahtunut muutoksia, eikä tämän tyyppinen toiminta ole enää sellaista, jossa halutaan olla mukana. Finnverahan irtaantui yhtiöstä jo aiemmin, sanoo Kallioinen.

Kallioisen mukaan yhtiöllä on ollut raskas kulurakenne, joka nyt on ajettu alas. Hän uskoo, että kohdeyrityksille löytyy ostajat jollakin aikavälillä. Irtaantuminen tehdään maltillisesti omistajien ja kohdeyritysten etu huomioon ottaen.

Vanaja Capitalin omistavat Etelä-Hämeen Osuuspankki, Hämeenlinnan kaupunki, Lammin Säästöpankki, Keskinäinen vakuutusyhtiö Pohjantähti, Janakkalan Osuuspankki ja Linnan Kehitys Oy.
Vanaja Capital Oy on alueellinen pääomasijoitusyhtiö. Se on rahoittanut Hämeenlinnan työssäkäyntialueella uusia, innovatiisia, kasvavia sekä sukupolvenvaihdos- tai omistusjärjestelyvaiheessa olevia yrityksiä. Sen tavoitteena on ollut luoda, kehittää ja vahvistaa taloudellista kasvua.

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi

Muita kiinnostavia aiheita