16.3.2020 klo 14:28
Uutinen

Vanhusten hoitokoti on varautunut koronaviruksen varalta jo viikkoja – Tiukat säännöt henkilökunnalle eikä vierailuja toivota

Koronavirus on nyt päällimmäinen puheenaihe, mutta Hoitokoti Päiväkummussa koronavirusuutisia on seurattu jo monta viikkoa. Vanhusten hoivapalveluita tarjoavan yrityksen asiakkaat ovat jo ikänsä puolesta riskiryhmää.

Ensimmäisiä keskusteluita hoitokodissa käytiin ho helmikuun alussa, jotta iso piikki vältettäisiin.

Kuudessa yksikössä toimiva hoitokoti on tehnyt kaikkensa, jotta riskit asiakkaiden tai hoitohenkilökunnan sairastumiseen minimoitaisiin.

– Yksiköiden henkilökunta ei tapaa toisiaan. Yhteiset virkistysryhmät on keskitetty yksiköihin ja ne toimivat verkkoyhteyden kautta muihin yksiköihin. Meillä käy esimerkiksi kiertävä hoivamuusikko, joka vierailee nyt vain yhdessä yksikössä, toimitusjohtaja ja yrittäjä Anne Kangas kertoo.

Asiakkaiden omaisille on esitetty pyyntö rajoittaa vierailuja, jotta tartuntojen riski minimoidaan.

Yhteisiä käytäntöjä alalla

Koronavirusepidemia on vaikuttanut yrityksen toimintaan muutenkin. Päivätoiminta on suljettu, tilojen vuokraus ulkopuolisille on peruttu, samoin muut lisäresurssit.

– Kuulumme työnantajaliittoon ja olemme TESO ry:n jäseniä, haemme yhteisesti hyviä käytäntöjä, sillä tämä on yhteinen asia, Kangas sanoo.

Kangas kiittelee henkilökuntaansa, joiden rauhallisuutta ja järjestelmällisyyttä hän arvostaa poikkeustilanteessa.

– Pahinta skenaariota emme spekuloi. Ammatti-ihmiset ymmärtävät riskit. Toimimme tilanteen mukaan, Kangas sanoo.

Elina Hakola

elina.hakola (at) yrittajat.fi