25.10.2017 klo 14:51
Uutinen

Vappu Pimiä hyppäsi mukaan ruokabisnekseen – satsaa laadukkaisiin raaka-aineisiin

Televisiosta tuttu Vappu Pimiä on osakkaana yrityksessä, joka tarjoaa kotitalouksille kotiin kuljetettuja arkiruokailun raaka-aineita.

Pimiä luotsaa Ruokaboksi-palvelua yhdessä digitaaliseen päivittäistavarakauppaan erikoistuneen Juhana Rintalan ja elokuvatuottaja Jesse Fryckmanin kanssa. Palvelu lanseerataan vaiheittain marraskuun alusta alkaen.

Kyseessä on viikoittain kotitalouksille ruokien raaka-aineita ja reseptejä toimittavasta palvelusta, jonka tarkoitus on helpottaa arkiruokailun suunnittelua ja valmistamista.

Juhana Rintala on aikaisemmin vastannut Ruotsissa ICA-ketjun digitaalisista palveluista.

– Raaka-aineet ja reseptiikan sisältävä palvelumalli on noussut muissa Pohjoismaissa merkittäväksi arkiruokailun helpottajaksi ja uskon, että kotitaloudet myös Suomessa löytävät pian sen tuomat edut. Ostoksiin ja kaupassa asiointiin käytetään noin puoli tuntia vuorokaudessa eli lähes viisi kokonaista työviikkoa vuodessa, eikä tämä edes sisällä ruokaostosten suunnittelemiseen käytettyä aikaa, Rintala kertoo.

Ruotsissa ja Norjassa ruokaboksipalveluiden osuus koko elintarvikkeiden päivittäiskaupasta on yli puoli prosenttia, Suomessa promilleluokkaa.

– Laskelmiemme mukaan Suomessa kohderyhmään kuuluvia kotitalouksia ainakin 30 000.

Ruokaboksi toimitetaan asiakkaan kotiin maanantaisin. Asiakas sitoutuu palveluun määräajaksi. Ruokaboksin reseptitiimiä luotsaa Vappu Pimiä.

– Olemme rakentaneet reseptiikan omista lähtökohdistamme tarjoten sellaista hyvänmakuista ja monipuolista arkiruokaa, mitä itsekin valmistamme kotona. Viikoittainen Ruokaboksi sisältää raaka-aineita liha-, kala-, kasvis- ja kana-aterioihin. Rakennamme päivittäiset menut perinteistä lautasmallia hyödyntäen.

Palvelun toimittamat raaka-aineet on mitoitettu neljän hengen kotitalouksien tarpeita vastaavaksi. Palvelun hinta on 89 euroa.

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi