Iphoneja uhkaa vakava haittaohjelma.
Puhelin voi siis olla vaarassa ilman, että käyttäjä esimerkiksi klikkaa väärää linkkiä tai reagoi mihinkään. Kuva: Getty Images
9.6.2023 klo 13:24
Uutinen

Varoitus iPhone-käyttäjille: Tarkista pikaisesti puhelimen käyttöjärjestelmän versio

Vakava haittaohjelma leviää iMessage-sovelluksen välityksellä.

Iphone-käyttäjä saa olla varuillaan, jos puhelimessa on käytössä iOS 15.7 tai tätä vanhempi käyttöjärjestelmäversio.

Version numero kannattaa tarkistaa, sillä muutoin vaarana on vaarallisen haittaohjelman pääsy laitteeseen.

Suomessa muun muassa Tivi.fi -verkkosivusto kertoo Kaspersky-tietoturvayhtiön tietoihin viitaten haittaohjelmasta, joka voi kaapata iPhonen kokonaan haltuunsa. Kyseessä on uusi haittaohjelma, joka leviää iMessage-viestisovelluksen välityksellä.

Kyseinen haittaohjelma voi levitä ilman käyttäjän minkäänlaista myötävaikutusta. Puhelin voi siis olla vaarassa ilman, että käyttäjä esimerkiksi klikkaa väärää linkkiä tai reagoi mihinkään. Haittaohjelma voi päästä laitteeseen iMessage-viestillä, jossa on vaarallinen liitetiedosto. Kyseinen tiedosto pitää sisällään haittakoodin, joka kaappaa laitteen haltuunsa.

Kasperskyn mukaan haittaohjelmasta tulee vaaraton, jos iPhonessa on vähintään iOS 16 -käyttöjärjestelmäversio. Tällä hetkellä uusin iPhonen käyttöjärjestelmä on versionumeroltaan 16.5.

Tivi muistuttaa, että jos päivitys ei ole mahdollista, käyttäjän on syytä ottaa viestien automaattinen esikatselu pois päältä.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen