12.4.2018 klo 08:02
Uutinen

Vegem valitsi Jospakin yhteistyökumppanikseen

Forssalainen start up Jospak kaupallistaa kuitupohjaisen vuokaratkaisunsa yhteistyössä Vegemin kanssa.

Tamperelainen kasvisruoka-alan yritys Vegem valitsi vegaanisen ja soijattoman Seitan-kebabin pakkaukseksi forssalaisen start-upin, Jospakin, kuitupohjaisen vuoan. Ainutlaatuisessa Jospak-vuoassa on jopa 85 % vähemmän muovia kuin perinteisessä elintarvikevuoassa. Vegem Seitan-kebabia jälleenmyyvät hyvin varustetut päivittäistavarakaupat Tampereen seudulla.

Jospak Oy:n toimitusjohtaja Tarja Heikkilän mukaan yhteistyön aloittaminen Vegemin kanssa on ollut yritykselle merkittävä askel siirryttäessä tuotekehitysvaiheesta kaupallistamiseen.

– Pakkauksia on valmistettu jo talvella ja tuotteiden pakkaaminen on aloitettu, ensimmäiset tuotteet tulivat myyntiin viime viikonloppuna Tampereen seudulla. Odotamme mielenkiinnolla myös kuluttajien vastaanottoa ja palautetta pakkaukseen ja sen kierrätettävyyteen, Heikkilä kertoo.

Vegemin ja Jospakin yhteistyö sai alkusysäyksen syksyllä 2017 Elintarviketeollisuuden messuilla. Molempien yrityksien ekologiset ja kuluttajalähtöiset arvot kohtasivat ja yhteistyö käynnistyi. Vegem Seitan-kebab on Jospakin ensimmäinen kuluttajamarkkinoille lanseerattava pakkaus.

– Me Vegemillä ymmärsimme oitis, että Jospakin ajatukset ympäristö- ja kuluttajaystävällisen pakkauksen toteuttamisesta vastasivat täydellisesti omiamme. Uudenlainen, kuitupohjainen vuoka edustaa juuri sitä, jollaiseen haluamme vegaaniset tuotteemme pakata. Jospakin läsnäolo ja auttavainen asenne tasoitti polkuamme tuotteen saattamiseksi kuluttajien ulottuville. Koemme hankkeen merkityksellisesti niin kotimaisessa toiminnassamme, kuin myös tähdätessämme kansainvälisille markkinoille, kertoo Santtu Ronkainen Vegem Oy:stä.

– Ekologisesti kestävät ratkaisut ovat liiketoimintamme keskiössä ja sen vuoksi olemme erityisen iloisia yhteistyöstämme Vegemin kanssa. Samalla pakkauksemme pääsevät ensimmäistä kertaa myös kuluttajien testattavaksi ja käyttöön päivittäistavarakaupassa, kertoo Jospak Oy:n toimitusjohtaja Tarja Heikkilä.

Vuonna 2014 perustettu Jospak on kehittänyt innovatiivisen kuitupohjaisen vuoan, joka soveltuu tällä hetkellä muoviin pakatuille elintarvikkeille, kuten eineksille, kasviksille, lihalle ja kalalle. Jospakin ainutlaatuisen pakkauksen muodostavat mikroaaltopahvi sekä erillinen muovikalvo, joten se soveltuu suojakaasupakkaamiseen. Käytön jälkeen kuluttaja voi irrottaa Jospak-vuoan kalvovuorauksen ja kierrättää materiaalit omina jakeinaan kartonki- ja muovikeräykseen. Aaltopahvi toimii myös painopinta-alana brändiviestintään, joten se vähentää elintarviketuotteiden ylipakkaustarvetta.

– Jospak-vuoassa on jopa 85 prosenttia vähemmän muovia kuin perinteisessä muovisessa elintarvikevuoassa, kuvaa Heikkilä Jospak Oy:n tuotetta.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi/SM