30.6.2017 klo 07:28
Uutinen

Veloituksetonta palvelua omistajanvaihdoksiin tarjolla!

Etelä-Karjalan Yrittäjät tarjoaa veloituksettoman asiantuntijapalvelun, jonka avulla yrityksen liiketoiminnalle etsitään helpoin tapa löytää jatkaja silloin, kun yrittäjä on ikääntymisen tai muun syyn vuoksi luopumassa yrittäjyydestä. Hanke on kehittämässä ja avaamassa palvelua omistajanvaihdostilanteessa oleville yrityksille sekä tahoille, jotka ovat kiinnostuneet yritysostoista.

Hankkeen tärkeimpänä tehtävänä on etsiä ja aktivoida omistajanvaihdosta harkitsevia yrityksiä sekä kartoittaa niille mahdollinen jatkaja eli toimia ensi vaiheen kontaktitahona myyjä- ja ostajatahoille.

Hanke hoitaa yhteyksiä myös palvelun piirissä toimiviin alan asiantuntijoihin sekä muihin yritysten omistajanvaihdoksiin kytkennöissä oleviin tahoihin.

Omistajanvaihdosprosesseihin liittyvien tapahtumien, kuten koulutuksien ja seminaarien, järjestelyt kuuluvat myös toimenkuvaan. Hanke vastaa alueellisen Etelä-Karjalan Yrityspörssi-verkkopalvelun tarvittavasta ylläpidosta ja käyttäjätuesta.

EKY:n ov-hankkeen projektipäällikkönä toimii Tarmo Soronen.

”Tulen olemaan aktiivisesti yhteydessä yrittäjiin, joiden mielestäni olisi syytä suoda ainakin yksi ajatus oman yrityksen tulevaisuuteen ja siihen, miten ja kuka liiketoimintaa tulee jatkamaan. Seuraa siis Yrittäjien postituksia ja ilmoituksia sekä rohkeasti vastaa puheluun, vaikka se tuleekin (toistaiseksi) tuntemattomasta numerosta, jatketaan keskustelua!”

Yritys myyntikuntoon

”Aloita yrityksen myyntikuntoon laittaminen hyvissä ajoin” kehottaa uusi projektipäällikkö. ”Silloin kun liiketoiminta kukoistaa, voi tuntua ennenaikaiselta pohtia aikaa kauempana tulevaisuudessa, jolloin itse ei enää olekaan vastuussa koko paletista”, valottaa Tarmo Soronen.

”Luottamuksellisissa keskusteluissa herätellään ajatusta yritystoiminnasta luopumisesta ja siitä, miten toimia, kun päätös asiasta on syntymässä. Mitä aikaisemmin toimitaan, sitä parempi on lopputulos” Soronen vakuuttaa.

Laaja verkosto yrittäjän apuna

EKY:n ov-hanke kokoaa omistajanvaihdosprosessien käynnistämiseksi ja toteuttamiseksi vaikuttavan asiantuntijoiden verkoston. Verkostoon kuuluu toimijoita kaikista omistajanvaihdoksiin liittyvistä tahoista edunvalvojista ja tilitoimistoista rahoittajiin sekä julkisiin elinkeinopalveluihin, verotuksen asiantuntijoita unohtamatta. Verkoston tehtävänä on varmistaa mahdollisimman monen omistajanvaihdoksen onnistuminen parhaalla mahdollisella tavalla optimaalisessa aikataulussa.

Hankkeen palvelut

  • Luottamukselliset keskustelut
  • Alustavat liiketoiminnan kuntoanalyysit
  • Asiantuntijahaku ja esittelyt
  • Yrityksen myynnin tuotteistaminen

Kysy projektipäälliköltä, mitä nämä tarkoittavat käytännössä.

Yrityspörssi

Valtakunnallisessa Yrityspörssissä kohtaavat liiketoiminnan myyjät ja ostajat sekä asiantuntijapalvelujen tarjoajat. EKY:n ov-hanke auttaa yritystä tuotteistamaan liiketoimintansa myyntitapahtuman. Jos tarvitset apua liiketoiminnan sanallisessa kuvauksessa tms. ota yhteyttä!

Yhteystiedot

Tarmo Soronen
Projektipäällikkö
0400 187 864
tarmo.soronen@yrittajat.fi
OMISTAJANVAIHDOKSET VAUHTIIN ETELÄ-KARJALAN PK-YRITYKSISSÄ
Etelä-Karjalan Liiton rahoittama EAKR-hanke