17.12.2019 klo 15:14
Uutinen

Verkostojen, vaikuttamisen ja vahvistamisen puolesta – Pirkanmaan Yrittäjien valiokuntien jäsenet valittu

Pirkanmaan Yrittäjien valiokuntien kokoonpanot kaudelle 2020-2021 ovat nyt selvillä. Aluejärjestön hallitus linjaa valiokuntien toiminnan painopisteitä kokouksessaan tammikuussa, ja tositoimiin valiokunnat pääsevät yhteisessä avaustilaisuudessa 29. päivänä tammikuuta. Valiokuntia on kolme: verkostovaliokunta, vaikuttajavaliokunta ja yritystoiminnan vahvistamisen valiokunta.

Vaikuttajavaliokuntaa vetävä Pirkanmaan Yrittäjien varapuheenjohtaja Jari Haapaniemi on tyytyväinen valiokuntien henkilövalintoihin.

– Olen tässä vuosien varrella eri luottamustehtävissä toimiessani huomannut, että kokoonpanojen uusiutuminen sopivassa suhteessa tuo aina mukavaa buustia toimintaan. Uskon, että nytkin jatkavien jäsenten kokemus ja uusien tuoreet ajatukset ovat erittäin toimiva yhdistelmä. Odotan, että vaikuttajavaliokunnan toimintaa lähtee aktiivisesti käyntiin ja uskon, että meillä on hyvät edellytykset saada paljon hyvää aikaan jäsenistömme hyödyksi, Jari sanoo.

Valiokunnat ovat nykymuotoisina toimineet kaksi kautta. Jarin mielestä nyt onkin sopiva hetki tehdä toimintaa entistä näkyvämmäksi.

– Valiokuntien toiminta on onnistuttu vakiinnuttamaan – kiitos ansiokkaasta työstä valiokunnissa tähän asti toimineille – ja lähtökohdat ovat oikein hyvät. Jatkossa toivon, että voimme entisestään lisätä toiminnan avoimuutta muun muassa aktiivisella viestinnällä ja sitä kautta tehdä toimintaa tunnetuksi esimerkiksi jäsenistömme suuntaan. Muun muassa vaikuttajavaliokunnassa olemme tehneet paljon työtä kuntayhteistyön ja kuntien elinvoima-asioiden eteen, mutta harva siitä todennäköisesti tietää, Jari pohtii.

Pirkanmaan Yrittäjien hallitus määrittelee valiokuntien tehtävät. Valiokunnat kokoontuvat 7-10 kertaa vuodessa.

– Valiokuntien toiminta saattaa vaikuttaa kokoustamiselta ja paperinpyörittämiseltä, mutta tosiasiassa toimintamme suurin ohjuri on yrittäjyyden olosuhteiden kehittäminen Pirkanmaalla. Kannustankin kaikkia jäsenyrittäjiämme olemaan rohkeasti yhteydessä valiokuntiin, mikäli heillä on kehittämisideoita esimerkiksi kuntayhteistyöhön, verkostoitumiseen tai kilpailukyvyn parantamiseen liittyen, Jari kehottaa.

Valiokuntatyö on toimintaa samanhenkisessä porukassa

Yksi nyt ensimmäistä kertaa mukaan valiokuntatyöhön tuleva jäsenyrittäjämme on Mira Åfelt, joka valittiin verkostovaliokuntaan. Luottamustehtävät ovat Miralle jo tuttuja, sillä hän toimii aktiivisesti Sammon Yrittäjissä.

– Minulle yrittäjäjärjestössä toimiminen antaa valtavasti! Se on vastapainoa työlle ja mahdollistaa verkostoitumisen samanhenkisten ihmisten kanssa. Mutta ennen kaikkea se on minulle tapa toteuttaa itseäni ja purkaa joskus ehtymättömältä tuntuvaa energiaani, Mira kertoo.

Verkostovaliokunnassa on viime vuosina ideoitu aluejärjestön tapahtumia kuten 80-vuotisjuhlia ja kaksi kertaa vuodessa järjestettävää luottamushenkilöseminaaria. Vuonna 2020 maakunnan valtaava Kirjainkierros on sekin verkostovaliokunnan ajatustyön tulosta.

Verkostovaliokunnan toiminnasta kiinnostuin ensisijaisesti siksi, että olen osallistunut valiokunnan ideoimiin tapahtumiin ja koin, että minulla olisi valiokunnan toimintaan annettavaa. Tykkään itsekin ideoida ja järjestää kaikenlaista, ja uskon, että valiokunnassa pääsen osaltani vaikuttamaan aluejärjestön jäsenille tarjoamien tapahtumien kehittämiseen, Mira sanoo.

Valiokuntien kokoonpanot näet täältä >>