23.8.2021 klo 08:02
Uutinen

Verkostot yrittämisen voimavarana – Syyskuun alkupuolella järjestettävät yritystreffit pidetään hybriditilaisuutena

Pirkanmaan TE Yrityspalvelut kumppaneineen järjestää syyskuussa kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille ja yrittäjyyden alkutaipaleella oleville suunnatun yritystreffitilaisuuden. Nimensä mukaisesti kyseessä on verkostoitumisen ympärille rakennettu asiapitoinen, tietoa, toivoa ja hyviä kontakteja tarjoava inspiroiva iltapäivä. Pirkanmaan Yritystreffeistä kiinnostuneiden kannattaa jo nyt pistää muistiin päivämäärä 3. syyskuuta, ja tarkemmaksi kellonajaksi voi täsmentää vielä 12–16. Fyysisesti tapahtuma järjestetään Kalevanrinteen Technopoliksella, mutta osallistua voi myös virtuaalisesti.

Pirkanmaalla on noin 18 000 yksinyrittäjää, joista arviolta 12 000 selkeästi kasvuhakuista. Näistä noin puolet on ilmaissut halunsa työllistää. Työllistämisen kynnys on tunnetusti korkea siitä aiheutuvien kustannusten vuoksi, kuitenkin töitä on usein liiaksikin. Oletko miettinyt työkuorman jakamisen eri vaihtoehtoja? Aivan kaikkea ei tarvitse tehdä yksin, vaikka yksin yrittääkin. Yritystreffeillä kumppaneita ja kanssakulkijoita löytyy niin muista yrittäjistä, kuin erilaisista palveluntarjoajistakin.

Tärkeitä kysymyksiä

Korona-aika on koetellut meitä kaikkia. Fyysisiä asiakaskontakteja on ollut pakko rajoittaa, ja suomalainen yhteiskunta on tehnyt mahtavan digiloikan. Vuosi on ollut vaikea hyvinkin monella toimialalla ja Pirkanmaallakin yli 2000 yksinyrittäjää on joutunut turvautumaan yrittäjän työttömyysturvaan.

Usko tulevaan ei kuitenkaan saa loppua, mikäli perusasia eli kantava liikeidea on kunnossa. Palo uuteen nousuun ja yrittämään pitää saada syttymään. Miten minut löydetään, miten lisään myyntiä, miten erotun massasta? Muun muassa näitä asioita on tarkoitus pohtia yhdessä Pirkanmaan Yritystreffeillä.

Pääosassa olette te

Iltapäivän aluksi kuulemme puheenvuoroja, ja päivän teemaan meidät johdattaa Karoliina Lehtonen Boomingilta. Kuulemme lisäksi napakat puheenvuorot juuri alkavasta Pirkanmaan Yrityskummien yksinyrittäjähankkeesta, TE -toimiston Yrittäjyysbuusti 3.0 palvelusta ja Tampereen kaupungin palveluista aloittaville yrittäjille. Puheosuus päättyy mielenkiintoiseen yrittäjätarinaan siitä, miten Marika Tuominen on tehnyt twerkkaamisesta liiketoimintaa ja miten starttiraha ja Yrittäjyysbuusti ovat olleet matkalla mukana.

Päivän tärkein osuus on tietysti verkostoituminen. Pienen tauon jälkeen on vuoro Teidän, päivän päähenkilöiden, tutustua toisiinne, tarjolla oleviin palveluihin ja löytää niitä uusia tapoja yrittää ja toimia. Tapaamisia voi sopia etukäteen tai tulla mukaan avoimin mielin kohtaamaan kanssayrittäjiä ja haastattelemaan palveluntarjoajia virtuaalistandeille.

Tilaisuus on maksuton, mutta osallistuminen vaatii ilmoittautumisen. Ilmoittautumien aukeaa 3.8. Parhaiten ajan tasalla pysyy seuraamalla TE-yrityspalvelut Pirkanmaan ilmoittelua Linkedinissä. Järjestävät tahot noudattavat viranomaisten kokoontumisrajoituksia, ja osallistujamäärä paikan päällä rajoitetaan tapahtuma-aikaisten ohjeistusten mukaisesti. Virtuaalisesti mukaan mahtuu kuitenkin lähes rajattomasti osallistujia, ja osallistua voit vaikka kännykällä, jossa on kamera ja mikrofoni.

Tilaisuus striimataan valtakunnalliseen TE-Live palveluun ja tallennetaan puheosuuksien osalta.

Teksti: Ville Kulmala

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran Pirkanmaan Yrittäjä -lehdessä 17.8.2021